1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. 11 imelist viisi oma kehanaha eest hoolitsemiseks
11 imelist viisi oma kehanaha eest hoolitsemiseks

11 imelist viisi oma kehanaha eest hoolitsemiseks


Mandlitest koorimismask 

“Segage klaas mandleid õliga, kuni moodustub tihke segu. Masseerige segu kogu kehale, seejärel loputage duši all ja kasutage palsamit. On teada, et roosileheõli stimuleerib rakkude kasvu, kudede uuenemist ja tasakaalustab nii kuiva kui ka rasvast nahka. Kasutage seda! Teie nahk muutub elastsemaks ja säravamaks.
Kummeliõitest ja -lehtedest valmistatud kummeliõli ravib ja rahustab nahka ning muudab jume klaariks. Kasutage naha üldhoolduseks kummelibaasil valmistatud kehavedelikku või kreemi, eriti kui teil on allergiline nahk.”

Käed

“Hõõruge küünenahale veidi oliiviõli, mis pehmendab ja niisutab nahka. Tulemuseks on nooruslikud ja värsked käed.
Kastke küüned sooja oliiviõlisse, millele on lisatud paar tilka sidrunimahla. Küünenahk muutub säravaks ja pehmeks. Pehmendage käenahka sooja mee ja sidruniga.
Küünte poleerimiseks kasutage maski, mis on valmistatud purustatud kurgist, poole sidruni mahlast ja 2 supilusikatäiest purustatud õuntest. Hoidke käed segus 15–20 minutit.”

Kõrvatagune nahk

Kas te olete kunagi märganud, et talvel võib kõrvatagune nahk muutuda kuivaks, isegi ketendavaks. Suvel võib aga kõrvatagune nahk muutuda punaseks ja saada kergelt päikesepõletusest tulenevaid kahjustusi? Põhjus on lihtne: kõrvanahk on väga õrn, seal on vähe rasunäärmeid ja nahaärritus on kerge tekkima. Naha taastamiseks kandke kõrvatagusele nahale veidi niisutavat näokreemi. Ärritusnähtude korral tehke rahustav mask.

Looduslik rahustav mask

Lisage neutraalsele jogurtile (maitsestamata) mõned tilgad kummeliõli ja -tinktuuri (selleks võite võtta ka kummelitee koti ja leotada seda keevas vees). Kandke mask probleemsele nahapiirkonnale ja jätke 10 minutiks mõjuma. See lihtne mask aitab vähendada ärritusnähte ja niisutab nahka.

Veel soovitusi naha rahustamiseks

Võtke kõrv nimetissõrme ja keskmise sõrme vahele ja masseerige õrnalt kõrva ümbruse nahka. Keha paljud energiapunktid asuvad kõrva ümber oleval alal. Nende energiapunktide stimuleerimine masseerimise abil aitab vältida ärritusnähte ja külmetumist.

Küünarnukid

“Kui küünarnukkide eest iga päev mitte hoolitseda, võib küünarnukinahk muutuda karedaks, kuivaks, ilmneda võivad isegi ärritusnähud. Selle vältimiseks hooldage küünarnukke toitva õliga – kehaõli või mis veel parem, oliiviõliga. Ja ärge kartke, et küünarnukid jäävad õliseks – üldjuhul on küünarnukinahk nii kuiv, et kogu õli imendub kohe naha sisse. Vähemalt kaks korda nädalas koorige küünarnukinahka kohvipurust valmistatud koorimismaskiga. Ka see protseduur muudab naha säravamaks. Värske sidrun on suurepärane leevendus kuivadele küünarnukkidele. Lõigake sidrun pooleks ja pange pooled mõneks minutiks küünarnukkidele. Nahk muutub oluliselt pehmemaks ja säravamaks. Seejärel kandke nahale veidi õli. Võite kasutada ka E-vitamiini kapsleid – tehke kapsel pooleks ja masseerige sisu nahale.

Põlved

Nii nagu küünarnukinahk, võib ka põlvenahk sageli muutuda punaseks, ketendavaks ja võivad ilmneda ärritusnähud. Mõnikord võivad põlvenahale tekkida isegi väikesed punased punnid. Põlvenaha rahustamiseks masseerige põlvi enne dušši naturaalsete harjastega harjaga ja koorige põlvenahka kaks-kolm korda nädalas tallakaabitsaga. Seejärel määrige ihupiimaga. Mõnikord võib põlvenahk muutuda nii kuivaks, et põlvi on valus painutada. Ärge kaotage aega! Suure tõenäosusega on selle põhjuseks vitamiinipuudus ja napp füüsiline koormus. Võib-olla veedate liiga palju aega autoroolis? Mida rohkem te istute, seda tõenäolisemalt muutub põlvenahk kuivaks. Nii et püüdke olla päeval aktiivne ja kasutage kehakreemi asemel eeterlikke õlisid (massaaži- või oliiviõli). Kandke õli pärast dušši õrnade masseerivate liigutustega nahale.Spetsiaalne looduslik nahahooldus“Isegi kõige karedam nahk muutub pärast sidruni- ja õlimaski pehmeks. Segage ühe sidruni õli mitme supilusikatäie oliivi- või seesamiõliga ja masseerige ohtralt põlvenahale.

Lõõgastuge 20 minutit. Parima tulemuse saavutamiseks võite põlved sisse mähkida. Seejärel loputage sooja duši all.
Naha maksimaalseks leevendamiseks soovitame enne dušši masseerida põlvenahka naturaalsetest harjastest harjaga. Põlvenaha rahustamiseks masseerige põlvi enne dušši naturaalsete harjastega harjaga ja koorige põlvenahka kaks-kolm korda nädalas tallakaabitsaga, seejärel määrige ihupiimaga.
Naha pehmendamiseks kasutage sidruni- ja õlimaski. Segage ühe sidruni õli mitme supilusikatäie oliivi- või seesamiõliga ja masseerige ohtralt põlvenahale.
Lõõgastuge 20 minutit. Parima tulemuse saavutamiseks võite põlved sisse mähkida. Seejärel loputage sooja duši all.”

Jalalabad

“Varvastevaheline nahk ja jalatallanahk on sageli kuiv, lõhenenud ja ketendav. Kuid see, et jalalabad on keha vähem nähtavad osad, ei tähenda, et nende eest ei pea hoolitsema. Vereringe stimuleerimiseks peske oma jalgu jaheda veega ning kuivatage kõik varbad ja varvastevahed hoolikalt käterätiga. Naha kuivamise vältimiseks tehke soe jalavann. Lisage veele kummelitinktuuri ja üks teelusikatäis soola. Protseduur peaks kestma 10–15 minutit ja korrake seda kord nädalas. Ostke kaks tennisepalli ja leidke päeva jooksul aega, et neid oma taldade all veeretada. See lihtne harjutus aitab stimuleerida talla all olevaid kõiki energiapunkte ja stimuleerib vereringlust.
Masseerige nahka enne vanni kerge, röstimata linaseemnetest õliga. See kaitseb keha nahka kuivamise eest seebiga pesemisel. Kas te teadsite, et Indias kasutatakse sageli õli ja seebi segu eriti tõhusaks vanniprotseduuriks?”

Ravimtaimedest jalavann

Koostis: 57 g ravimtaimede segu – piparmünt, rosmariin ja kummel, 4 tassi keeva vett, 1 supilusikatäis booraksit, 1 supilusikatäis Epsomi soola. Hakkige ravimtaimed kergelt, pange kaussi ja valage peale keev vesi. Laske tõmmata 1 tund ja kurnake. Pange “teevesi” valamusse või kaussi, kuhu mahuvad mõlemad jalad, ja lisage veel 6–7 tassi sooja vett. Segage juurde booraks ja Epsomi sool. Leotage jalgu 15–20 minutit. Vajadusel lisage sooja vett, et vesi püsiks mõnusalt soe. Seejärel kasutage kvaliteetset ihupiima ja pange õhtuks jalga puuvillasokid!

Vann

“Enne vanni masseerige oma keha kerge, mitteröstitud seesamiseemnetest õli või mandliõliga. See kaitseb keha nahka kuivamise eest seebiga pesemisel. Kas te teadsite, et Indias kasutatakse sageli õli ja seebi segu eriti tõhusaks vanniprotseduuriks?
Enne kodust väljumist peale vanni andke endale pool tundi aega lõõgastumiseks. Temperatuuri järsk muutumine võib põhjustada väikeste veresoonte lõhkemise. Püüdke säilitada võimalikult ühesugune temperatuur.”

Allikas: www.tarkvalik.ee

Head Uudised GoodNews