1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. 15 head nippi naha nooruse säilitamiseks
15 head nippi naha nooruse säilitamiseks

15 head nippi naha nooruse säilitamiseks

Foto: Shutterstock

Kes meist ei armastaks komplimente, eriti neid, mis kinnitavad – oleme noored ja veetlevad sõltumata vanuse numbrist. Euroapteegi proviisor Irina Papkina toob välja soovitused, mis aitavad püsda noorena.

1) Joo ohtralt vett, iga päev.

2) Väldi alkoholi ja tubakat.

3) Maga öösiti vähemalt 8 tundi.

4) Söö looduslikult värvilist toitu, näiteks rohelisi maitsetaimi, punast paprikat, roosat kala, kollast muna.

5) Ära liialda päevitamisega, kasuta alati päevituskreemi, kui viibid päikese käes kauem kui 20 minutit.

6) Jäta meelde kolm iluvitamiini ning ilutooteid ostes kontrolli, kas iluvitamiinid on nende koostises:
a. A-vitamiin ennetab väikeste kortsukeste teket, vähendab naha kuivust ja parandab selle tekstuuri.
b. Biotiin ehk H-vitamiin ennetab naha vananemist ja annab hea jume.
c. E-vitamiin on antioksüdant, mis tõstab naha kaitsevõimet saastatuse ja UV-kiirguse eest. Samuti aitab hoida nahka nooruslikuna, seepärast kutsutakse E-vitamiini nooruse vitamiiniks.

7) Puhasta ja kreemita nahka igal hommikul ja õhtul.

8) Näopesuseebid, klassikalised näoveed ja vahud sobivad pigem rasusele ja normaalsele nahale, kuivale nahale vali mitsellaarvesi või õli baasil näopuhastustoode.

9) Soeta enda nahatüübile vastav kreem, universaalsed ehk n-ö kõigile nahatüüpidele sobivad tooted ei ole enamasti piisavalt tõhusad. Kontrolli, et toodetes poleks ebavajalikke kunstlikke lisaaineid.

10) Nahk vajab igapäevast niisutamist ja aeg-ajalt toitmist. Võid valida näiteks niisutava päevakreemi ja toitva öökreemi. Kuiv nahk vajab normaalsest ja rasusest nahast rohkem toitu, niisutamist vajavad mõlemad ühtviisi.

11) Silmaümbruse kortsukeste ennetamiseks ja vähendamiseks kasuta spetsiaalset niisutavat silmaümbrusele mõeldud kreemi. Kreem kantakse ringjalt silma ümbritsevale luuäärele laugusid vältides.

12) Kui naha seisund on kehv ja väljendub kas erakordses kuivuses, naha lõtvuses, pigmentatsioonis või milleski muus, tuleb apteekriga koostöös leida sobiv seerum. Viimane on olemuselt erihooldus, mis on mõeldud nahaprobleemide lahendamiseks. Eesmärgi saavutamiseks tuleb seerumit kasutada minimaalselt paar kuud.

13) Koori nahka kevadel ja suvel vähemalt korra nädalas ning kasuta näol õrnatoimelist ja kindlasti just näonahale mõeldud toodet. Surnud naharakkude eemaldamine soosib kreemi imendumist ning tagab ühtlasema ja tervema jume.

14) Tee üks noorendav maskikuur. Noorendav mõju on paljudel looduslikku päritolu toodetel, näiteks kitsepiimal.

15) Puhka piisavalt, õpi väikestest asjadest rõõmu tundma ja naudi värsket õhku.

Head Uudised GoodNews