1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. 5 ilunippi sügisilmadeks
5 ilunippi sügisilmadeks

5 ilunippi sügisilmadeks

Nagu igal aastaajal, tuleb ka sügisel kohaneda ilmastikumuutustega, kui tahad särav ja kaunis välja näha. Dove’i brändijuht Paula Elksne toob järgnevalt välja ilunipid uueks hooajaks, mis aitavad kuuma suve mõjudest taastuda ning valmistavad naha ja juuksed talveks ette. 

Vaheta losjoon kreemi vastu

Kargemate ilmade saabudes võib nahk tunduda kuiv ja sügelev, kuna õhus on suvega võrreldes tunduvalt vähem niiskust, mis nahka turgutaks. Lihtsaim viis kuivale nahale leevendust pakkuda, on rohkelt üle kogu keha kreemitada. “Toitvad kreemid tagavad nahale kaitsebarjääri, mis lukustab niiskuse välimisse nahakihti,” räägib Dove’i brändijuht.

Koori regulaarselt nahka

Regulaarne naha koorimine on mitmel põhjusel kasulik, kuid see on eriti oluline üha jahenevatel sügiskuudel, kui koorida võiks 2-3 korda nädalas. Koorimine eemaldab naha pinnalt surnud naharakud nii et esile pääseb särav ja terve nahk. Pidevalt koorides püsib jume nooruslik ja kumav ning nahk on siledam ja pehmem.

Poputa kiharaid

Külma ajaga käib paratamatult kaasas pakitsev ja kuiv nahk ning ka juuksed ei pääse karmimate ilmade mõjust. “Üleminekul suvest sügisesse on oluline juustele rohkem tähelepanu pöörata. Et juuksed kohaneksid temperatuurimuutustega, tuleks lisaks kasutada juuksemaski või vahetada šampoon ja palsam toitvamate ja niisutavamate vastu välja,” räägib Elksne.

Enneta katkisi juukseotsi

Külmal aastaajal on juuksed kuivemad, mistõttu võivad juukseotsad kergemini hargneda ja katki minna. Katkiste juukseotste ennetamiseks pese juukseid harvemini – eriti, kui sul on väga kuivad või lokkis juuksed – et kiharad püsiksid ka kargete ilmadega niisutatud. Väldi võimalusel liigset lokitangide kasutamist.

Vaata oma ilutooted üle 

Suurpuhastust ei pea ette võtma ainult kevadel – sügisel on paras aeg oma iluarsenal kriitiliselt üle vaadata ja säilivusaja ületanud tooted ära visata. “Samamoodi nagu sa ei tarbi aegunud toitu, ei tohiks kasutada liiga pikalt seisnud ilutooteid. Kui säilivusaeg on läbi, tuleb neile head aega öelda,” soovitab Dove’i brändijuht.

Head Uudised GoodNews