1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. 7 head põhjust, miks palju piimatooteid süüa
7 head põhjust, miks palju piimatooteid süüa

7 head põhjust, miks palju piimatooteid süüa

7 head põhjust, miks palju piimatooteid süüaPiimatooted sisaldavad palju ebatervislikku rasva, nii et paljud isehakanud toidueksperdid ei soovita neid süüa. Need nn eksperdid unustavad kahjuks tihtipeale, et piimatooted sisaldavad ka palju kasulikke toitaineid, mis aitavad head tervist säilitada. Kuidas saavad piim, jogurt, kodujuust, vahukoor, hapukoor või isegi jäätis sinu tervisele kasulikud olla?

Siin on 7 head põhjust, miks palju piimatooteid süüa.

1. D-vitamiin

Piimas ja jogurtis leidub palju D-vitamiini. Mis siis? Kuidas on D-vitamiin sinu tervisele kasulik? Ilmselt tead juba, et D-vitamiin on oluline luude tervise osas, kuid ilmselt ei teadnud sa, et see vähendab ka teatud tüüpi vähkidesse haigestumise riski. Ainuüksi see võiks sind veenda rohkem piimatooteid sööma.

2. Kaltsium

Kaltsium on samuti sinu tervisele väga oluline, sest see hoiab sinu luud tugevad, tõstes luutihedust. Piimatoodete regulaarne tarbimine on seega ülioluline vanemate inimeste puhul, kellel on tihti probleeme õrnade luudega, ning samal ajal ka kõikidele kasvavatele lastele, sest kaltsium soodustab keha normaalset ja tervislikku arengut.

3. Vererõhu reguleerimine

Uuringud on näidanud, et inimestel, kes söövad tihti piimatooteid, on väiksem risk kõrge vererõhuga seotud probleemide tekkeks kui neil, kes tarbivad piimatooteid harva. Madala rasvasisaldusega piimatooted on sinu tervise ja vererõhu seisukohalt muidugi parim valik, nii et kindlasti tarbi neid tihti, kui sul on probleeme kõrge vererõhuga.

4. Kehakaalu kontroll

Hoolikalt valitud piimatooted on hea vahend, millega oma kehakaalu kontrolli all hoida ja head figuuri säilitada. Jällegi pead selle saavutamiseks valima madala rasvasisaldusega tooted. Lisaks sellele, et piimatoodetes on väga vähe kaloreid, on need kasulikud ka seetõttu, et sisaldavad aineid, mis aitavad sul päeva jooksul veelgi rohkem kaloreid põletada. Ideaalne valik ideaalse keha jaoks!

5. Parem seedimine

Mõned piimatooted, näiteks jogurt, hapupiim ja keefir, sisaldavad palju probiootilisi aineid. Mis on probiootilised ained, sa ehk küsid? Probiootikumid on kindlat tüüpi bakterid ja muud mikroorganismid, millel on sinu tervisele positiivne mõju, eriti seedimisele. Uuringud näitavad ka seda, et need, kes söövad regulaarselt piimatooteid, kannatavad vähem seedehäirete ja tõsiste seedeelundkonna haiguste käes.

6. Hästi palju toitaineid

Lisaks eelmainitud D-vitamiinile ja kaltsiumile sisaldavad piimatooted ka palju teisi tervisele kasulikke toitaineid. Kaalium, proteiinid, B6-vitamiin, B12-vitamiin, magneesium, fosfor, tsink ja seleen kõik toetavad keha õiget funktsioneerimist ja heaolutunnet. Kui elad väga aktiivset elu, annavad piimatooted sulle kindlasti piisavalt energiat, et saaksid vastu astuda kõikidele elu väljakutsetele. Piimatooted muudavad su keha tugevamaks ning annavad talle kõike, mida ta vajab.

7. Hea maitse

Ilmselt oled nõus, et enamik jogurteid, jäätiseid, juuste ja kreeme maitsevad väga hästi, eks ole? Maitsvate toitude söömine vabastab teatud hormoone, mis tekitavad õnnetunnet, mis omakorda tugevdab sinu immuunsüsteemi. Piimatooted on seega samal ajal nii maitsvad kui ka tervislikud, nii et ära kõhkle ning tarbi neid iga päev!

Allikas: Dormeo

Head Uudised GoodNews