1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. 7 nõuannet naha vananemise aeglustamiseks
7 nõuannet naha vananemise aeglustamiseks

7 nõuannet naha vananemise aeglustamiseks

Foto: Paul Meiesaar / MA Modelliagentuur
Foto: Paul Meiesaar / MA Modelliagentuur

Aastad toovad meile kõigile kaasa palju head – tarkust, kogemusi, lapsi ja lapselapsi ning palju muud. Kuid nad toovad ka vähemmeeldivaid asju, nagu halle juukseid ja kortse.

Halle juukseid saab muidugi värvida aga kortsudega on lood teised. Neid ei saa lihtsalt ära siluda, kuid on siiski võimalik ära hoida enneaegseid kortse.

Toome teieni 7 nõuannet, et ära hoida naha enneaegset vananemist.

Ettevaatust päikesega 

Rosinad tõmbuvad päikese käes kortsu ja sama juhtub sinuga. Kõik meie spetsialistid  hoiatavad eelkõige päikese eest. See hoiatus on eriti vajalik tänapäeval, kui õhenenud osoonikiht laseb rohkem läbi nahale ohtlikku kiirgust.

Hoia eemale solaariumitest 

Solaariumid mõjuvad samuti nagu päike. Hoia neist eemale.

Ära krimpsuta nägu

Loomulikult võid vahel teha mistahes nägusid, kuid pidev kulmukortsutamine, silmade kissitamine või suu kokkupigistamine jätab omad  jäljed. See tekitab kortse ja süvendab olemasolevaid.

Liigu 

Inimestele, kes tegelevad kehakultuuriga, on enamasti tervem ja elastsem nahk kui neil, kes ei liigu.

Söö tervislikult

Vitamiinid ja mikroelemendid soodustavad naha püsimist noorena. Eriti tähtsad on B-rühma vitamiinid (mida on muuhulgas lihas, kanas, munades, täisteras ja piiimas) ning A- ja C-vitamiin (tooretes puuviljades ja aedviljades). Veel on nahale eriti kasulikud lehtviljad  ja porgandid.

Ära suitseta 

Suitsetamine on tervisele mitmeti kahjulik, kuid tekitab ka kortse. Aastatepikkune huulte pruntitõmbamine ümber sigareti, seda hakkab aja möödudes näha olema. Suitsetamine nõrgestab ka nahaaluste peente soonte verevarustust, mis samuti omalt poolt soodustab kortsude teket.

Hoidu alkoholist 

Kõva pidu ja murede uputamine alkoholi tekitavad samuti kortse, sest alkoholi liigse  tarvitamise puhul on järgmisel päeval nahk tursunud, nii et ta venib välja. Seejärel muutub nahk jälle lõdvaks. Niisugune vaheldumine mõjub nahale samamoodi nagu vahelduvalt kaalus juurde- ja mahavõtmine.

Head Uudised GoodNews