1. Avaleht
  2. Lapsed
  3. AARDEJAHT! Algab aardejaht raamatukogus
AARDEJAHT! Algab aardejaht raamatukogus

AARDEJAHT! Algab aardejaht raamatukogus

AardejahtTallinna päeva eel, 14. mail stardib laste otsimis- ja orienteerumismäng „Aardejaht“, mis viib usinad otsijad kuu aja vältel kõigisse Tallinna Keskraamatukogu raamatukogudesse kriminaalseid juhtumeid lahendama. Tublimatele osalejatele on auhinnaks mõnus lugemisvara.

Tänavune „Aardejaht“ on pühendatud Tallinna päevale ja linna müstilisele ajaloole – mängu läbivaks teemaks on salapärased juhtumid ja mõistatused, mida Tallinna müürid, majad ja neis elanud inimesed on linna pika ajaloo vältel näinud. Mängus osalemiseks saavad lapsed raamatukoguhoidjalt passi ning iga raamatukogu külastamine ja seal ülesannete lahendamine annab passi ühe templi. Lapsi, kes külastavad ühe kuu jooksul kaheksat raamatukogu ja lahendavad seal ülesandeid, ootab auhind.

„Aardejaht“ toimub tänavu juba viiendat korda. Esimesed neli hooaega toimus mäng Õismäe ja Mustamäe linnaosa raamatukogudes. Mäng on igal aastal olnud laste hulgas menukas ja seetõttu otsustasime viienda hooaja laiendada kõigisse Tallinna Keskraamatukogu haruraamatukogudesse ja teenindusosakondadesse.

Haridusliku sisuga ja laste kirjanduslikke teadmisi rikastava „Aardejahi“, eesmärgiks on edendada raamatute lugemist, õhutada raamatukogudes käimist ja õpetada lastele iseseisvalt raamatukogu kasutamist. Mängima on oodatud eesti ja vene keelt kõnelevad lapsed.

Head Uudised GoodNews