1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Ameerika vanim rõivabränd Brooks Brothers avas Viru Keskuses oma kõige uuema esinduspoe
Ameerika vanim rõivabränd Brooks Brothers avas Viru Keskuses oma kõige uuema esinduspoe

Ameerika vanim rõivabränd Brooks Brothers avas Viru Keskuses oma kõige uuema esinduspoe

Brooks Brothers Tallinna esinduspood Foto: Lilika Võsu, Külli Rummel
Brooks Brothers Tallinna esinduspood
Foto: Lilika Võsu, Külli Rummel

Ameerika vanim rõivabränd Brooks Brothers avas 4.juunil Viru Keskuses oma kõige uuema esinduspoe, mis on Brooks Brothersi 52. esinduspood Euroopas.

Brooks Brothers sisenes Eesti turule koostöös Põldma Kaubanduse AS-iga, mille asutaja ning ka tegevjuht ja omanik on Heinar Põldma.

„Meil on hea meel avada Brooks Brothersi esimene esinduspood Tallinnas ning laiendada brändi ka Balti- ja Põhjamaade piirkonda,“ ütles Brooks Brothers EMEA tegevdirektor Luca Gastaldi. „Meie tegevus Euroopa, Kesk-Ida ja Aafrika piirkonnas laieneb järjepidevalt ja kiirelt ning on järjekordseks sammuks meie ülemaailmses laienemises.“

„Brooks Brothers on üle kogu maailma tuntud legendaarne Ameerika bränd,“ ütles Heinar Põldma. „Meil on suur rõõm seda brändi siin tutvustada, kuna teame, et turul hinnatakse seda kindlasti.“

Brooks Brothers Tallinna esinduspood Foto: Lilika Võsu, Külli Rummel
Brooks Brothers Tallinna esinduspood
Foto: Lilika Võsu, Külli Rummel

Tallinnas Viru Keskuse 2. korrusel 220 ruutmeetril laiuva uue poe kujundamisel saadi inspiratsiooni brändi ligi saja-aastasest esinduskauplusest New Yorgis aadressil 346 Madison Avenue. Selles poes võib näha 2014. aasta kevadsuvist kollektsiooni nii meestele kui ka naistele ning äsja turule lastud Red Fleece’i kaubamärki, mis on nooruslikum versioon ettevõtte vanast heast klassikast. Kaupluse heledast kirsipuust mööbel ja muu sisustus ning tammepuidust põrandad loovad elegantse ja stiilse õhkkonna ning tõeliselt omanäolise ostukeskkonna, mis sobib Brooks Brothersi pärandiga hästi kokku.

Brooks Brothersi asutas 1818. aastal Henry Sand Brooks. Selle algus New Yorgis aadressil 116 Cherry Street asunud kaupluses oli tagasihoidlik, kuid tänaseks on Brooks Brothersist saanud Ameerika elustiili üleilmne esindaja, kes mõjutab ja värskendab moemaailma jätkuvalt. Brooks Brothers oli esimene rõivatootja, kes tõi Ameerika turule valmisrõivaid ehk ready-to-wear-riietuse, siirsakra ja madrasi ning lõi ühe läbi aegade kestvaima ja populaarseima riideeseme – ikoonilise nööbitava kraega ehk button-down collar-triiksärgi.

Brooks Brothers ei ole pelgalt rõivabränd, vaid on saanud osaks Ameerika loost. Selle silmapaistva brändi riideid on kandnud Ameerika Ühendriikide 44 presidendist 39. Samuti on see olnud lemmikuks sellistele USA mõjukaimatele kultuuriikoonidele nagu F. Scott Fitzgerald, Clark Gable, Andy Warhol ja Katherine Hepburn. Ka tänapäeval kannavad Brooks Brothersi toodangut paljud tuntud isikud. Lisaks valmistab ettevõte kostüüme tipptasemel teleseriaalide ja filmide tarbeks – näiteks kannavad brändi rõivaid Emmyga auhinnatud draamaseriaali „Mad Men“ tegelased. Viimati tegi Brooks Brothers koostööd kostüümidisainer Catherine Martiniga, et luua kõik meestekostüümid Baz Lurhmani filmile „Suur Gatsby“, mis sai parimate kostüümide eest ka Oscari.

Head Uudised GoodNews