1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Ärata oma küüned ellu Wild&MILD värviliste küünelakkidega ja tea, millist sõnumit erinevad värvid endas kannavad!
Ärata oma küüned ellu Wild&MILD värviliste küünelakkidega ja tea, millist sõnumit erinevad värvid endas kannavad!

Ärata oma küüned ellu Wild&MILD värviliste küünelakkidega ja tea, millist sõnumit erinevad värvid endas kannavad!

Suure osa välismaailma kohta käivast informatsioonist kogub inimene meelte kaudu, 90% teadmistest saadakse nägemismeelega. Ümbritsevaid esemeid ja inimesi on võimalik identifitseerida ka ilma värvikogemuseta, vaid vormi, liikumise, tekstuuri ja heleduse-tumeduse põhjal. Värv pakub siiski palju tõhusamaid eristamisvõimalusi.

Küllap on värvid meie elus niivõrd loomulikud ja harjumuspärased, et valdavalt laseme ennast neist mõjutada enesele teadmata. Vähesed teavad, mis mõju peitub ühes või teises värvis.

Tegelikkuses on värvid omamoodi meeleolu indikaatorid: julged värvid kannavad endas optimismi ja suhtlemisjulgust, pastelsed toonid vaoshoitust, tumedad aga enesega isekeskis olekut. Loomulikult pole ühelgi värvil aga kokkuvõtteks ühesugust universaalset ja muutumatut tähendust, mis sobiks kõikidele inimestele – värvide mõju on individuaalne.

Küll aga on hea teada, kuidas värvid üldiselt ikkagi mõjuvad ning kuidas inimesed värve tajuvad.

Wild&MILD teeb küünelakkide värvivaliku sulle nüüd lihtsamaks:

Valge: valge on tõeliselt peenele maitsele klassikaline värv ning mõjub kiirgavalt ja šikilt.
Hall: hall on samuti üsna klassikaline toon ja jätab sportlik-tagasihoidliku ning ajatu mulje.

Must: kuigi must ei ole otseselt värv, on ta siiski ülimalt populaarne. Must jätab enamasti elegantse või piduliku mulje. Samal ajal mõjub must värv ka autoritaarselt.

Punane: punane värv mõjub vaataja silmadele eriti stimuleerivalt. See värv jätab mulje optimismist ja iseteadlikkusest, samas võib ta väljendada ka dominantsust.

Kollane: kollane on eriline ja tähelepanu äratav värv, mis jätab avatud, rõõmsa ning hoogsa mulje. Kollast peetakse ka nooruslikusse värviks.

Oranž: see helendav värv omab “ärataja” mõju ning väljendab elujõudu ja loomingulisust. Oranžid toonid jätavad sinust jõulise ning moodsa mulje.

Sinine: tumedamast sinisest toonist kiirgub elegantsi, samas mõjub see toon ka rahustavalt. Seevastu keskmise tumedusega sinises paistate sportlik ja moodne. Helesinine jätab lisaks sportlikule ka värske mulje.

Türkiis: türkiis on nooruslik ja peen toon, millest kiirgab õrnust.

Roheline: roheline rõhutab loomulikku välimust. Olenevalt rohelise toonist mõjuvad rõivad noorusliku ja hoogsana. Peale selle väljendab roheline värv ka sümpaatiat ja soojust.

Beež: beež jätab eelkõige rahuliku ja luksusliku mulje. Samas võib ta mõjuda ka sportlikult, loomulikult ja klassikaliselt.

Pruun: pruun on loomulik ja samas elegantne värv. Ka see värv rõhutab kassikalisust.

Allikas: Wild&MILD 

Head Uudised GoodNews