1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Bodyart on trenn, mis ühendab meele ja keha!
Bodyart on trenn, mis ühendab meele ja keha!

Bodyart on trenn, mis ühendab meele ja keha!

bodyart-trennBodyart on Robert Steinbacheri poolt loodud funktsionaalne keha ning meele treening, kus harjutused on mõjutatud nii joogast, füsioteraapiast, erinevatest idamaistest võitluskunstidest kui ka tavapärastest jõuharjutustest. Treeningus ei ole keerulist koreograafiat ega sooritata sammukombinatsioone.

Bodyart ei ole tavapärane kontsepttreening, treener järgib küll bodyART põhitõdesid, kuid paneb tunni kokku lähtudes oma kogemustest ja osalejate tasemest.

Olulisel kohal on intensiivne hingamine ja harjutuste omavaheline sümbioos. Kõik harjutused, mida treeningus kasutatakse on nö. kogu keha treenivad harjutused, mis ei keskendu mitte üksiku  lihasgrupi treenimisele, vaid treenivad keha tervikuna sidudes seejuures füüsilise koormuse vaimse jõuga.

Bodyart aitab samaaegselt suurendada nii lihaste jõudu ja vastupidavust, kuid samuti ka vabastada oma meeli ja sisemist jõudu.

Kui tavapärane jõutreening keskendub pigem igale lihasgrupile eraldi, siis bodyART treeningus on inimene kui funktsionaalne üksus, kus kogu keha treenivad harjutused on kombineeritud klassikaliste hingamistehnikatega ühtseks tervikuks. Mitmed harjutused treenivad tasakaalu ja viivad seeläbi fookuse keha keskmesse.

BodyART treeningutes kasutatavad harjutused treenivad tasakaalu ja arendavad lihasjõudu ning vastupidavust. Puuduvad keerulised sammukombinatsioonid ja koreograafia. Selle asemel on rahulikus tempos toimuvad lihtsad harjutused, mis on jõukohased igal tasemel harrastajatele.

Treening toimub paljajalu või sokkides ja mugavates sportlikes riietes. Sobib igal tasemel harrastajatele ja meestele ning naistele.

Vaata videot Bodyart trennist!

http://www.youtube.com/watch?v=lGEmPOITYso

Ära unusta, terves kehas asub terve vaim!

Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews