1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Eestlannad olid edukad Venemaal püsimeigi suursündmusel
Eestlannad olid edukad Venemaal püsimeigi suursündmusel

Eestlannad olid edukad Venemaal püsimeigi suursündmusel

Peterburis püsimeigi suursündmusel Golden Needle olid edukad T&M Ilusalongi tüdrukud: Merilin Markov–Valm saavutas ligi 200 võistleja hulgas 7. ja 10. koha , Aljona Pöllänen pälvis eriauhinna.

„Seminar on toimunud 15 aastat. Selleks valmistutakse pool aastat ette: kleidid, meik, modellide otsimine, harjutamine. Toimub see Hiltoni hotellis ja rahaga tagasi ei hoita, luksus on iga nurga peal. Lauad on lookas, ühtegi liigutust ise teha ei tohi, pead ainult nautima teenindust, mida pakutakse,” muljetab Markov-Valm.

Seminar on mõeldud proffidele, kes peavad olema vähemalt kaks aastat töötanud. See on seminar, kust saab tutvusi, ja kuna T&M on laienenud Tallinnast Pärnusse ja märtsis avatakse uksed ka Soomes, tuleb jätkusuutlikkuse nimel sarnastel üritustel kindlasti käia ja sertifikaati täiendada.

„Tuleb õppida ja veel kord õppida.  Käsi peab olema kogu aeg soojas. Parimad on need, kes harivad end selles valdkonnas pidevalt ja annavad endale võimalusi, oskavad teadmisi jagada. Tehnikute häving on eelkõige see, kui jäädakse loorberitele puhkama,” teab Markov-Valm.

„Tänapäeval on iluvaldkonnas hügieen ja psühholoogia kõige alus. Sa pead saama kliendiga kontakti ja saavutama usalduse. Igal seminaril on erinevad teemad, kuid viimasel ajal on psühholoogia ja hügieen läbivaks teemaks.” sõnab Markov-Valm ja lisab, et mida aeg edasi, seda enam tunneb ta ka ise, et püsimeik on teenus, kus saab inimest aidata ja tõsta tolle enesehinnangut, mitte teha ainult ilusaks. „Ega tegemist pole ainult kulmude joonistamisega. Püsimeigiga on seotud sügavamad teemad: rinnanibu taastamine, juusteimitatsioon, pigmendilaikude eemaldamine ja nii edasi.”

T&M-il on koostöös terviseametiga plaan korraldada Pärnus 30. jaanuaril informatiivne ja kõigile iluteenindusvaldkonnas töötavatele spetsialistidele vajalik seminar, kus käsitletakse antiseptikute ja desinfektantide ohutuid kasutamisvõtteid ning käte-, instrumentide- ja tööpindadehügieeni ning esmaabikoolitus ABC.

Merilin, milline peaks olema püsimeikari kogemus, et tema tooli oleks julge istuda? Mida enne uurida?

Tehnik peaks olema enesekindel ja valdama oma tööd täielikult. Alati ei ole tähtis, kas tööd teeb praktikant või pikaaegne tegija. Näiteks meie TM Koolituskeskusest on praegu järjest tulnud väga häid praktikante, kes oleks justkui ammu seda tööd teinud. Parim viis kuidas õigetele jälgedele jõuda, soovitan vaadata internetis pilte, mille all on kirjas #nofilter. See näitab, et tegu on ehtsa pildiga. Internet kubiseb tuunitud piltidest ja need kaunid pildid viivad valedele jälgedele. On olemas kataloogides pildid ja pildid tehtud töödest, need on kaks eri asja. Ma ei ütle, et natukene ärritunud naha punasust ei võiks pildil vähemaks võtta. Üks tuttavast ripsmetehnikust käis täiendkoolitusel, kus näitas koolitajale valmis tööd ja seal oli kaks karva lähivõttes viltu. Selle peale ütles koolitaja, et pole hullu – enne kui pildi ülese paneme, teeme need karvakesed sirgu vastava äpiga ja venitame ripsme kaare kumeramaks.

Millised on teenused, mis tegelikult ilutegija pagasisse ei kuulu, aga siiski liigitatakse ilutegijatega kokku?

Hyaluron pen, laser ja plasmalifting, mis kohe meelde esmalt tulevad. Igaüks peaks ikka jääma oma liistude juurde. On asju, mida eetika ei luba, kus on vaja õenduspaberit või meditsiinilist haridust, kus tuleb võtta suurem vastutus. Naljaga pooleks võib öelda, et ma ei kujutaks ette, et olen püsimeigis ja siis öeldakse äkki: „Aa, tahtsite tisse ka! Võtke riided seljast ja lähme teise tuppa.“ Tehnik peab otsustama, mis ameti ta valib. Ei saa olla Figaro seal, Figaro siin. Toon näite: kui sa oled küünetehnik ja tegeled küüntega, siis kõik, mis on seotud küüntega ja mis selle juurde kuulub – pediküür, maniküür, geellakk ja muu -, on okei.

Kuidas turusolkijat ära tunda?

Turusolkija nö staatus algab hinnast, hügieenist ja asjaolust, et tihti puudub neil vastav varustus vajalikuks tööks. Hügieen on väga oluline ja seda tuleks kindlalt järgida. Näiteks: töötool tuleks kiletada, paberkate tuleks voodile panna, froteelina vahetada. Kui kõikidest nendest tegevustest mööda vaadata, siis saab ka hinda madalamaks viia. Mõned tehnikud võivad vaimselt viia kliendi sellisesse seisu, et too ei julgegi midagi öelda ja kui teenuse kätte on saanud ja ära tuleb, siis tuleb nutt peale.

Hügieen on väga oluline ja seda tuleks kindlalt järgida.

Mis on tagajärjed, kui ilutegijaks pürgib kodutegija?

Hiljaaegu oli meil üks modell, kes oli käinud tegemas silmalainerit ja enda teada püsimeiki. Modellil ei kadunud silmadest paistetus ära isegi nelja päeva möödudes. Seejärel läks ta erakorralisse ja sai sealt teada, et tegu pole püsimeigivärviga, vaid tätoveerimispigmendiga. Pigmentide koostised on erinevad ja tänapäeval on allergikuid palju. Ka need on ehtsad turusolkijad, kes kliendile valetavad ja hoiavad rahaliselt vales kohas kokku. Iga vale liigutus, mida tehnik teeb, võib hiljem saatuslikuks saada kõikidele selle valdkonna tegijatele, sest kliendid loevad eelkõige ju üldist tagasisidet.

Iga vale liigutus, mida tehnik teeb, võib hiljem saatuslikuks saada kõikidele selle valdkonna tegijatele.

Millised on kliendi õigused, kui ta pole rahul tehtud püsimeigiga?

Tänapäeval on kõigil õigused. Oleme jõudnud nagu Ameerikasse: kui ei meeldi, anna kohtusse. Sellega kaasnevad teatud riskid ja kulud. Tuleb veenduda, et saad tehnikult dokumendi, kuhu paned allkirja, mis tõendab, et sa oled andnud nõusoleku sulle teenust osutada, mis annab õiguse minna kohtusse, kui miskit läheb valesti. Kaebus tuleks esitada ikka kohe, mitte nädalate möödudes. Isiklikult soovitan asju omavahel lahendada ja leida kompromissid.

Kuidas päästa olukorda, kus klient pole tulemusega rahul?

Sel juhul saab eemaldada püsimeiki kahel viisil: kas rejuv’iga või lasereemaldusega. Muid võimalusi hetkel polegi.

Joanna Koovit Head sõnad on inimese hingele tõeline palsam. Uudiseid on igasuguseid, aga head on just need, mis panevad silma särama, annavad lootust ning kannavad sind julgelt edasi – teades, et headus on päriselt maailmas olemas!
Hea sõna muudab maailma.