1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Eestlasest ajakirjanduse tudeng jagab moemuljeid Londonist!
Eestlasest ajakirjanduse tudeng jagab moemuljeid Londonist!

Eestlasest ajakirjanduse tudeng jagab moemuljeid Londonist!

Üle aasta Londonis ajakirjandust õppinud Kairit Kütt jagab esimesi sügisesi moemuljeid kosmopoliitsest suurlinnast.

London on nagu kogu maailm ühes kohas. Suur rahvuste, kultuuride ja stiilide kompott. Linn, kus kõik aina kiirustavad.

Kevadel kuulutasid kõik armastatud moeajakirjad ja -blogid, et just nätsuroosa on selle sügistalve lemmikvärv. Tänavatel kepslevaid stiilitare jälgides saab ka kohe aru, kes oma silma ja sõrme trendide pulsil hoiab. Beebiroosad oversize – ehk avarad mantlid on seljas umbes igal viiendal mööduval suurlinna preilil. Sama käib militaar-, džunglilooma- ja lillemustrite, läikivate kangaste, pastelsete toonide ning polokaeluste kohta.

London on alati teistest linnadest ees. Kõige ärevam aeg on siin moenädal, kus tippdisainerid uusimate ideedega maailma endast rääkima panevad. Moe-show’d näitavad järgmise hooaja trende, kuid kogu selle melu keskel astuvad tänavatel juba neidsamu uusi suundi esitlevad moekuulutajad. Vahel on neid isegi põnevam jälgida, sest nad tunduvad olevat kõigest ja kõigist sammukese võrra ees. Äsja lõppenud moenädal tõi tänavaile suuremas annuses sädelevaid kaunistusi ning detaile, tikandite ja pärlikestega kampsuneid, jakke.

Samuti imab London kui käsn endasse kõike, mis on uus ja huvitav. Kui Cambridge’i hertsoginna Kate Middleton ostis enesele pealtnäha tavalise Topshopi kleidi, oli see mõne hetkega läbi müüdud. Samamoodi vallandas ta hiljuti täppide-mummude buumi, kui mummulises kleidis oma vastsündinud beebiprintsiga haiglast väljus. See vaimustus kustus aga sama kiirelt kui algas, sest juba oli vaja järgmist uut asja proovida.

Londonis ei ole miski ka liiga pöörane ega suurejooneline. Ma ei taha jätta muljet, et siin võib iga nurga peal Lady Gaga ekstravagantseid koopiaid kohata, kuid efektsetel kontsadel või hoopis trendikalt oma soliidset outfit’i tennistega täiendavaid londonlasi on küll. Veel huvitavam on aga see, et samu trende loovad hiigelgeeniustest moekunstnikud kõnnivad ise igapäevaselt ringi hallide hiirekestena, dressides ja pusades. See on veel üks osa Londoni tänavapildist, emotsioonitut pidžaamat meenutavat kooslust kandvad suurlinlased.

Ühesõnaga, alati kiirustavas linnas London – võib ükskõik kus, kanda ükskõik mida, sest kõigil on liiga kiire, et selle peale silmi pööritada.

Kairitiga vestles Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews