1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Ehtekunstnik Kadri Mälk ootab From the Coolest Corneri viimasel näitusenädalal külla
Ehtekunstnik Kadri Mälk ootab From the Coolest Corneri viimasel näitusenädalal külla

Ehtekunstnik Kadri Mälk ootab From the Coolest Corneri viimasel näitusenädalal külla

Kadri Mälk. Rinnanõel „Väga süüdi“. 2010. Siberi gagaat, mustaks rodeeritud valge kuld, spinell, turmaliinid
Kadri Mälk.
Rinnanõel „Väga süüdi“. 2010.
Siberi gagaat, mustaks rodeeritud valge kuld, spinell, turmaliinid

Rahvusvahelise ehtenäituse “From the Coolest Corner – Põhjamaade uus ehe” viimase nädala neljapäeval 8. mail kell 17 toimub Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis kohtumine ehtekunstnik Kadri Mälguga, kes on nimetatud näitusel üles astuma kutsutud aukülalisena ning omal alal ühtviisi tunnustatud nii Eestis kui välismaal.

Näitusega kaasnevas raamatus on Hollandi kunstiajaloolane ja kirglik kaasaegse ehte eestkõneleja Liesbeth den Besten kunstniku loomingut iseloomustanud järgmiselt: “Kadri Mälk eelistab töötada looduslike materjalidega nagu kivid, mineraalid ja puit ning merest saadud materjalidega nagu korallid ja seepia. Tema ehetes peegeldub lootus ja vaimustus („Yehudi Menuhin”), kuid ka salapära („Must menhir”) ning meeleheide ja kurbus („Väga süüdi”, “Medusa V”). Tema ehted räägivad elus valitsevast võitlusest ja kirgedest väga isikupäraselt, poeetiliselt ja köitvalt.”

Kadri Mälk (s. 1958) on lõpetanud Eesti Kunstiinstituudi metallikunsti eriala 1986. aastal ning täiendanud end gemmoloogia alal nii Peterburis, Soomes kui Saksamaal. Alates 1995. aastast juhib Kadri Mälk Eesti Kunstiakadeemia ehte- ja sepakunsti osakonda, 1996 valiti ta õppetooli professoriks ning lisaks pikaajalisele tööle EKA-s on ta loenguid andnud ehtekoolides üle maailma.

Kadri Mälgu loomingu esinduslikku loetellu kuulub osalemine enam kui 200-l ühisnäitusel üle maailma ja 16 isikunäitusel. Aktiivse loomingulise tegevuse kõrval on Kadri Mälk osalenud erinevate žüriide tegevuses, kureerinud ja korraldanud arvukalt ehtekunsti näituseid, seminare ja loenguid.

Tema loomingut on tunnustatud erinevate preemiatega, nende hulgas: IV Baltimaade Tarbekunstitriennaali grand prix (1998); Kristjan Raua preemia (1994); Eesti Kultuurkapitali aastapreemia (1997); Eesti Vabariigi Kultuuripreemia (1998); Portugali Vabariigi Teeneteordeni ohvitseririst (2003); Ted Noteni kuldpreemia (2004); Euroopa kaasaegse ehtekunsti triennaali grand prix, Belgia (2005).

Kadri Mälgu tööd kuuluvad paljudesse nii era- kui avalikesse kogudesse Eestis ja mujal, ta on Eesti Kunstnike Liidu, Klimt02 (Barcelona, Hispaania) ja Art Jewelry Forum-i (USA) liige, Eesti Metallikunstnike Liidu ja Forum für Schmuck und Design (Köln, Saksamaa) auliige.

Kohtumisel tutvustatakse viimast nädalat avatud From the Coolest Corner näitust ja vestluses avab kunstnik oma loomingu tagamaid.
Kohtumine kestab 40-50 minutit, vestlust juhib Kai Lobjakas.
Sissepääs muuseumipiletiga.

Head Uudised GoodNews