1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. ERKI Moeshow koondub sel aastal alternatiivse riigivõimu alla
ERKI Moeshow koondub sel aastal alternatiivse riigivõimu alla

ERKI Moeshow koondub sel aastal alternatiivse riigivõimu alla

ERKI logoKätte on jõudnud aeg, mil ERKI asub moeterritooriumit kaardistama ja riigikorda looma. Seadus-moeloomes osalema on oodatud kõik ambitsioonikate ideedega noored disainerid, kel südikust end läbi loomingu väljendada. ERKI ehk Eternal Republic of Kind Individuals ootab kavandeid 7. märtsist kuni 17. märtsi kella 16.00-ni.

ERKI Moeshow toimub tänavu juba 29. korda. Selleaastane, juubelile lähenev ERKI pöörab kõigepealt pilgud väljapoole. Ja seejärel peeglisse. Käesoleval ajahetkel katsetatakse kõikjal nii riikidevahelisi kui ka inimlikkuse piire, külvatakse ebavõrdsust, pinget ja viha. Sel aastal emigreerume kõrgemale ja kaugemale reaalsest olukorrast praeguses maailmas. ERKI – Eternal Republic of Kind Individuals. “See on alternatiiv praegusele ühiskonnale, kus toimub vabatahtlik allumine diktatuurile, mis ei ahelda,” selgitab tänavuse kontseptsiooni tagamaid Elo Meier, üks ERKI peakorraldajatest. Kui eelmisel aastal oli ERKI teel, siis nüüd oleme kohal, et jääda. ERKI kui ETERNAL, igavesti püsiv, ühiskonnakriitiline ning erakordne.

Üritusega on igal aastal seotud ligi 25 erinevat kollektsiooni, tudengid nii Eestist kui ka välisriikidest. Lavale jõuab keskeltläbi 200 modelli ning publikuhulk on küündinud viimastel aastatel kuni 1500 inimeseni. ERKI lavalt on oma karjäärile hoo sisse saanud mitmed tänased Eesti moedisaini tipptegijad nagu Reet Aus, Aivar “Antonio” Lätt ja Lilli Jahilo.

ERKI Moeshow toimub sel aastal 21. mail. Kavandite esitamine algab 7. märtsil ning läheb lukku 17. märtsil kell 16.00.

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews