1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Esmaspäeval saab kuulata loengut kõige ökoloogilisemast rõivakollektsioonist maailmas
Esmaspäeval saab kuulata loengut kõige ökoloogilisemast rõivakollektsioonist maailmas

Esmaspäeval saab kuulata loengut kõige ökoloogilisemast rõivakollektsioonist maailmas

Paula Malleus ja Outi Les Pyy (Remake EkoDesign)

11. detsembril kell 18.00–20.00 toimub Kultuurikatlas põnev loeng soomlaste Outi Pyy ja Paula Malleus juhtimisel. Teemaks ökoloogiline mood, rohelise moetööstuse terminoloogia ning kõige ökoloogilisem rõivakollektsioon maailmas.

Trashionista ja blogija Outi Pyy on juba 2007. aastast kirjutanud ökomoest, isetegemisest ja jätkusuutlikkusest ning seisnud juba kümme aastat Soomes roheliste väärtuste eest. Selle aja jooksul kirjutas ta keskkonnahoidlikust taaskasutusel põhinevast moest raamatu „TRASHION“, tegi eritellimusel riideid esinejate ja eriliste sündmuste jaoks ning pidas jätkusuutlikkuse teemalisi loenguid.

Oma loengus „Mõtlemise polariseerumine ja terminoloogia rohelises moetööstuses“ juhib ta tähelepanu rohelise moetööstuse terminite ja kontseptsioonide džunglile, kus isegi professionaalid ei suuda kõiges kokku leppida, kuna asjade tegemiseks pole ühte õiget viisi. Hea uudis on aga see, et on olemas palju erineva mõjuga võimalusi ning sellest Outi Pyy ka räägib.

Paula Malleus on Remake EkoDesigni asutaja ja meisterõmbleja, kes on 20 aastat riideid valmistanud. Oma ateljees on ta juba kümmekond aastat spetsialiseerunud taaskasutusele ja ümbertöötamisele. „MEM by Paula Malleus“ on taaskasutuse teel loodud vabaajariietuse ja ökomoe kollektsioon, mille tegemiseks on kasutatud lõpptarbija tekitatud jäätmeid (riideid). Selliste jäätmete tarvitamine kollektsiooni põhimaterjalina teeb neist kõige ökoloogilisemad ja keskkonnahoidlikumad riided.

Oma loengus „MEM – kõige ökoloogilisem rõivakollektsioon maailmas“ räägib Paula Malleus, et lõpptarbija tekitatud jäätmete kasutamine moetööstuse materjalina on olnud ökomoe ringkondades tabu. Kollektsiooni „MEM by Paula Malleus“ loomiseks kasutatud tootmismeetod on mitmel moel murranguline. Tegemist on alternatiiviga teistele ökoloogistele materjalidele ja lõpptarbija tekitatud jäätmetele, kuna selles ei kasutata vett ning selle MIPS (materjalikasutus teenuse kohta) on negatiivne. Paula Malleus on öelnud, et lõpptarbija tekitatud jäätmetest rõivaste valmistamine on kõige keerulisem viis ökomoe loomiseks, aga nad teevad seda siiski. 

Mõlemad ettekanded kestavad 45 minutit ning nendele järgneb pooletunnine küsimuste ja vastuste sessioon. Ettekanded toimuvad Kultuurikatla Terassisaalis (Põhja pst 27a, Tallinn) inglise keeles ja sissepääs on tasuta. Terrassisaali sisenemine toimub Energia Avastuskeskuse peaukse kõrvalt, punasest väravast.

Liitu üritusega Facebookis!

Head Uudised GoodNews