1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Fotod! Eesti Disaini Maja avas kesklinnas uue poe
Fotod! Eesti Disaini Maja avas kesklinnas uue poe

Fotod! Eesti Disaini Maja avas kesklinnas uue poe

EestiDisainiMajaEile avati Tallinnas Solaris keskuses suurim kohalike disainerite esinduspood, kust leiab enam kui 50 autori loomingut alates sisustuselementidest ja keraamikast kuni rõivasteni ja eheteni.

“Eestis on nii palju häid disainereid, et tegelikult oleks neile tervet kaubamaja tarvis,” lausus Eesti Disainerite Liidu esinaine Ilona Gurjanova eilsel avaüritusel. “Aga loomulikult on tegemist kõige avarama ja esinduslikuma disainipoega Eestis ning mis kõige tähtsam – see asub otse kesklinna südames.”

EestiDisainiMaja2

Solarise turundusjuhi Kristiina Kullo sõnul on keskuses valmimas ainulaadne disainitänav, kus on end juba täna sisse seadnud mitmed selle ala tipptegijad. “Disain, kunst, muusika, toit ja filmid – oleme järk-järgult loomas keskkonda, kus sisu on sama oluline kui vorm ning kus tõepoolest lisaks ostlemisele saab koguda ka elamusi,” selgitas Kullo ning lisas, et Eesti Disaini Maja avamine on selles suunas suur ja oluline samm.

EestiDisainiMaja3

Poe avaüritusel näitas oma kauaoodatud uut kollektsiooni disainer Reet Aus, kelle taaskasutusel põhinevad rõivad jõuavad ka uue poe lettidele. Lisaks esitles disainer Mattti Õunapuu oma ülipopulaarset kokkupandavat elektrirollerit STIGOt.

EestiDisainiMaja4

Peale selle on värskes kollektsioonis on esindatud sellise nimed nagu näiteks Johanna Tammsalu, Tarmo Luisk, Tõnis Vellama, Elmet Treier, Jaanus Orgusaar, BORG, Igor Volkov, Mare Kelpman, Karl Annus, Radis, Andres Labi, Bold Tuesday, WOH, 4ROOM, Toivo Raidmets. Tiina Andron, Piret Loog, Stella Soomlais, Karin Kersa, SOMA, NVBYK, Angela Orgusaar. Showroomis esindatud keraamikud: NüüD, Hele keraamika, Maria Sidorenko, Marion-Isabelle Varik ja Karmen Saat.

Head Uudised GoodNews