1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. FOTOD! Stilist soovitab: kuidas valida trendikaim lõpukleit?
FOTOD! Stilist soovitab: kuidas valida trendikaim lõpukleit?

FOTOD! Stilist soovitab: kuidas valida trendikaim lõpukleit?

Fotod: Marek Metslaid

Reedel esitleti Solarises 2018. aasta kevad-suve trendikamaid lõpukleite. Kuni pühapäevani kestvalt suursuguselt väljapanekult leiab üle 20 kodumaise disaineri loomingu ning enam kui 300 unikaalse kleidi, mis sobivad nii suvistele koolilõpu-, pulma- kui ka kokteilipidudele.

Kohalike disainipoodide LEVI ja Krunnipea eestvedamisel toimuvat kleidishowd juhtis laulja Elina Born ning modelle riietas stilist ja disainer Svetlana Agureeva. Stilisti sõnul ei pea paika arvamus, et Eesti disaini saab soetada ainult väga suure raha eest. “Valisin komplektid, mille seas on nii saja euro ringi jäävaid esemeid kui ka tuhandetesse eurodesse küündivaid kleite ning võin ausalt öelda, et need olid kõik omamoodi unikaalsed ja efektsed,” selgitas Agureeva, et lähtus modellide rõivaste valikul spetsiaalselt erineva suurusega eelarvest. “Lõpptulemus oleneb ikkagi sellest, kuidas sa ise kleidi välja kannad ja kui enesekindlalt end selles tunned.”

Siin on stilisti soovitused, kuidas valida hooaja moodsaim lõpukleit, millist meiki teha ja kuidas juukseid sättida:

  • Tänavusteks menutoonideks on fuksia, punane, sinine ja kollane. Neile ei jää alla ka pastelsed toonid – roosa, lavendel, lilla, puuderroosa ja helesinine. Moevärvitiitlit 2018 kannab ultraviolett, seega võib valida ka tõeliselt silmapaistvaid violetseid kleite või aksessuaare.
  • Soovitan kleidi juurde panna mitte rohkem kui kolm ehet. Sobiv on kas kaelakee või kõrvarõngad, käevõru ja sõrmus. Kui kleit on särav või rikkalikult kaunistatud, siis tasub olla väga ettevaatlik ja valida väikesed tagasihoidlikud ehted. Ühevärvilist kleiti võib julgelt täiendada kontrastse või särava kaelakeega.

  • Õhtu- või kokteilikleidi juurde oleks parem võtta väike käekott või ümbrikkott. Kott võib olla kleidiga nii ühte tooni kui ka vastandlikku tooni. Kott ja kingad aga ei pea olema ühte värvi. Kui soovid jalgu visuaalselt pikendada, siis vali ihuvärvi kingad.
  • Lõpukleiti valides peate eelkõige hindama oma tugevaid ja nõrku külgi – ainult nii näete valitud riietuses hea välja. Näiteks, kui teil on ilus rind, siis valige dekolteega kleit; kui teil on ümar kõht, siis sobib teile kreeka stiilis kleit, aga kui te olete väikse rinnaga, siis otsustage tikandiga, kaunistuste või pitsilise ülaosaga kleidi kasuks.

  • Lisaks peab kleit rõhutama teie individuaalsust. Kui te olete suhtleja tüüpi ja teile meeldib olla tähelepanu keskpunktis, siis tasub keskenduda erksavärvilistele kleitidele. Kuid kui olete romantilise natuuriga, siis valige pastelsed toonid.
  • Praktilisemad on lühikesed, kuni põlvedeni ulatuvad või poolpikad kleidid. Maani ulatuvad kleidid pole nii praktilised, kuid see-eest on efektsemad. Pikka kleiti võib lasta pärast lõpetamist ateljees lühemaks teha ja kasutada hiljem kokteilikleidina, teatri-, klubi- või peoõhtu külastamiseks.

  • Heaks alternatiiviks kleidile võib olla ühes stiilis tehtud, tervikuna mõjuv komplekt – topp ja seelik, pükskostüüm või soliidne jumsuit. Sellised variandid sobivad enam loomingulistele ja ekstravagantsetele neidudele.
  • Kangastest võiks tähelepanu all olla siid, atlass, šifoon. Praegu on väga menukad pitsilised, pärlite, kivikeste, litritega või jaanalinnusulgedega kaunistatud kangad.

  • Lõpupeo meik ei peaks olema liiga erk ja kriiskav, parem valida õrn ja peen jumestus, mis rõhutab teie näo ilusaid jooni ja seejuures ei muuda üldmuljet raskepäraseks. Selleks, et mitte üle pingutada, soovitan teha näole üks silmatorkav aktsent – kas rõhutada silmi või huuli. Soengutest on äärmiselt menukas krunn, sirgendatud juuksed või kerged hooletud kiharad.

VAATA GALERIID!
Fotod: Marek Metslaid

Head Uudised GoodNews