1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. FOTOD! Tallinnas avati rahvusvaheline moeillustratsioonide näitus
FOTOD! Tallinnas avati rahvusvaheline moeillustratsioonide näitus

FOTOD! Tallinnas avati rahvusvaheline moeillustratsioonide näitus

Foto: Tõnu Tunnel
Foto: Tõnu Tunnel

Reedel avati Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis rahvusvaheline näitus “Uus Põhjamaade moeillustratsioon II”, mis esitleb 21 Eesti, Taani, Rootsi, Norra ja Soome kunstniku töid. Avamisele oli sõitnud üle 10 välisillustraatori, kes kinnitasid, et nii suurejoonelist moeillustratsioonide väljapanekut ei ole Põhjamaades varem olnud.

Kokku on muuseumi I korruse saalis eksponeeritud üle 160 töö, millest suurem osa valminud spetsiaalselt selle näituse jaoks. Lisaks on II korruse galeriis pandud välja kunstnike sketšid, mis avavad nende loomingu valmimise etappe. Rahvusvaheline näitus “Uus Põhjamaade moeillustratsioon II” jääb avatuks kuni 27. septembrini. Septembrikuus toimuvad muuseumis ka moeillustratsioonide töötoad.

Näitusel osalevad illustraatorid Marju Tammik, Anu Samarüütel, Britt Samoson ja Kätlin Kaljuvee Eestist, Laura Laine, Annu Kilpeläinen, Riikka Sormunen ja Jarno Kettunen Soomest, Cecilia Carlstedt, Stina Persson, Daniel Egneus, Sara Andreasson ja Liselotte Watkins Rootsist, Naja Conrad-Hansen, Mia Marie Overgaard, Mads Berg ja Lisa Grue Taanist ning Esra Roise, Natalie Foss, Magnus Voll Mathiassen ja Hans Christian Oren Norrast.

Näituse peatoetajateks on Viru Keskus ja Nordic Culture Fund. Lisaks toetavad näitust Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, Danish Arts Foundation, Rootsi Saatkond, Silberauto, Järsi, Eckerö Line Eesti, Nordic Hotel Forum, DHL, Hahnemühle, Orbital Vox Stuudiod, Skizze, Estonian Air, Arizona ja Mokai. Näitust toetasid ka üle 140 inimese Hooandja platvormi kaudu.

Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum asub aadressil Lai 17, muuseum on avatud kolmapäevast pühapäevani kell 11-18.

Näituse veebileht http://exhibition.ee/

VAATA GALERIID!
Fotod: Tõnu Tunnel

230331 TFW Brand No8 Erlend Štaub 100
« kohta 38 »
Head Uudised GoodNews