1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. GALERII! Eesti parimad jalgpallurid pannakse riidesse
GALERII! Eesti parimad jalgpallurid pannakse riidesse

GALERII! Eesti parimad jalgpallurid pannakse riidesse

Foto: Jelena Rudi
Foto: Jelena Rudi

Läinud esmaspäeval allkirjastasid Eesti Jalgpalli Liit ja Baltman koostöölepingu järgmiseks kaheks aastaks. Eesti jalgpallurid riietatakse Baltmani poolt tipp-tasemel mõõduülikondadesse Baltmani peadisaineri ja viimase Kuldnõela võitja, Antonio juhtimisel.

Baltmani Rocca al Mare esinduskaupluses toimunud pressikonverentsil avati esimesed detailid esindusülikondade kohta ning allkirjastati koostöölepe. Kohal viibis ka Eesti koondise väravavaht Sergei Pareiko, kelle sõnul on Eesti rõivabrändi toetus meeskonnale märgilise tähendusega: „See koostöö Baltmaniga, mis on nüüdseks kestnud juba aastaid, tähendab meile palju. Ka poisid tunnevad seeläbi, et jalgpall ning  töö, mida nad igapäevaselt teevad, on väärtustatud ja oluline.“

Esindusmeeskonna ülikondade disainimise protsess on juba alanud – mitmetunnisel kohtumisel koondise peatreeneri Magnus Pehrssoni ja abitreeneritega, pandi Baltmani tööruumides eelmisel nädalal paika kangad, lõiked ja värvid, mida Eesti esindusmeeskond peagi väljaspool jalgpalliväljakut kandma hakkab.  Baltmani peadisainer Aivar Antonio Lätt tutvustas esmaspäevasel pressikonverentsil esimest ülikonna kavandit ning valitud materjale. „Meie eesmärk on luua jalgpalluritele elegantne kuid samas tänapäevaselt värske ja stiilne esinduskomplekt,“ sõnas Lätt.

Ülikonnad disainitakse uudselt vaba joonega SOFTLINE lõike alusel, mis võimaldab suuremat liikumisvabadust, andmata sealjuures järele esinduslikkuses. „Mugavus on moes üha enam esiplaanil ning ka meesteülikondade lõiked on liikumas samas suunas.“ lisas Lätt. Ka kangaste osas pakutakse meeskonnale parimat. „Kutsusime ülikondade loomisel appi meie koostööpartneri, tippkangatootja Dormeuili, kelle kogemus ulatub 170 aasta taha. Täna on nad maailma üks parimaid kangatootjaid, kelle valmistatud riidest  on tehtud muuhulgas Prantsuse ja Belgia jalgpallimeeskondade esindusülikonnad,“ sõnas Antonio. Eesti jalgpallikoondise ülikonnad valmistatakse öösinisest täisvillasest Inglismaal Yorkshire´is valmistatud kangast. „See on intelligentne ja luksuslik materjal, mis reguleerib kandja kehatemperatuuri vastavalt väliskeskkonnale – kuumas jahutab ning külmas soojendab, ideaalne valik meeskonnale, kes peab mängima ja reisima erineva kliimaga sihtkohtades,“ avas Baltmani peadisainer kangavaliku tagamaid.

Kolmeosalise ülikonna värvitooniks valitud öösinine on aegumatult mehelik klassika, mida täiendab helesinisest mikroruudulisest popliinist triiksärk ning stiilselt tänapäevane kootud tumesinine lips, mis valmistatakse spetsiaalselt Eesti meeskonna jaoks Itaalias – lipsud lähevad piiratud koguses müüki ka Baltmani kauplustesse. Ülikondade rinnaesisele tikitakse Eesti Jalgpalli Liidu logo ning nii nagu mõõduülikondade puhul ikka – ka kandja nimi ülikonna siseküljele. Jalgpallikoondise esindusülikonnad valmivad selle aasta lõpus ja järgmise alguses, siinsamas Eestis, Baltika Grupi tehases.

Ülikondade valmimise protsess ning selle käigus tehtav koostöö pakub Baltmani peadisaineri sõnul ka meestebrändi  loovmeeskonnale suurt rõõmu – „Alati on inspireeriv luua rõivast koostöös kandjaga, luua kliendi ootustest lähtuvalt tulemus, mis pakub rõõmu paljudeks aastateks. Baltman Unique mõõduülikondade valmistamise protsess on äärmiselt paindlik ning võimaldab meil valida just sellised kangad, värvid, detailid ja lõiked, milles meie andekaimad sportlased tunnevad end tõeliselt hästi. Nemad annavad endast väljakul kõik, väljaspool väljakut tuleme meie Baltmani poolt neile samaga vastu.“

VAATA GALERIID!
Fotod: Jelena Rudi

Ei ole valitud galeriisse või galerii kustutatud.

Head Uudised GoodNews