1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. GOODNEWS INTERVJUU! Colibri iluloojate Moskva võistluse võitja Valeria Mamontova: see oli tõeline üllatus
GOODNEWS INTERVJUU! Colibri iluloojate Moskva võistluse võitja Valeria Mamontova: see oli tõeline üllatus

GOODNEWS INTERVJUU! Colibri iluloojate Moskva võistluse võitja Valeria Mamontova: see oli tõeline üllatus

val6Moskvas toimunud Colibri ilutegijate võistlusel olid edukad kaks Eesti tüdrukut: Viktoria Beauty ilusalongis, Ireki erakoolis ja Tallinna Sophie lash and brow Studios töötav Valeria Mamontova võitis esimese koha nii volüümripsmete kui ka disaini kategoorias, Wow Studio omanik ja ripsmetehnik Kristina Toome saavutas 4. koha volüümripsmete meistriklassis. Võidutüdruk Valeria jutustab kõigest enne ja pärast võistlust ning selle ajal toimunust täpsemalt.

Valeria, kuidas Sa sellele võistlusele sattusid?

Minu võistluspisik on pärit ajast, kus ma tegelesin võistlustantsuga. Olin professionaalne tantsija 12 aastat.Osalesin ka MM-idel Eesti eest. Loomulikult kaasnes sellega palju rahvusvahelisi võistlusi ja see oli minu täiskasvanuks saamise loomulik osa. Kui tuli aeg, mil pidin võistluspordiga lõpetama, leidsin tee ilumaailma. Iseenesest polnud see midagi uut, sest tantsijana oli see valdkond mulle vägagi tuttav.

Alguses teiste inimeste peal kätt proovides mõtlesin, et see ei ole minu jaoks. Töö on väga vastutusrohke ja imepeen. Algus oli väga raske, tööd ei olnud head ja kliente polnud palju. Vaatasin Instagramist vene meistertehnikute töid ja need tundusid minu jaoks perfektsed. Otsustasin, et tahan olla sama hea nagu need tegijad ning hakkasin selle eesmärgi nimel tööle. Harjutasin ja harjutasin ning õppisin juurde uusi tehnikaid. Kui sain teada, et Eestis toimub ripsmetehnikute võistlus, mida korraldab Venemaa üks suuremaid ilukoole Irisk Professional, siis teadsin, et ma pean sellest kindlasti osa võtma. Esimesel võistlusel mul väga hästi ei läinud, aga see oli minu start. Minu isu areneda ja võita kasvas. Tahtsin kogu südamest teha ilusaid töid ja saada selle eest tunnustatud. Õppisin nippe ja tehnikaid kuulsatelt tehnikutelt nagu Eva Bond, Darja Bondareva ja Natalja Moroza. Tulemused ei lasknud end kaua oodata, aasta hiljem sain Peterburis toimunud võistlustel I ja II koha.

val1

Kui Eestis toimus Koolibri võistlus ja sain teada info, et ainult esikolmik pääseb Moskvas toimuvale finaalvõistlusele, hakkasin võidu nimel tööle. Ühe kuu jooksul paigaldasin enam kui 150 modellile ripsmed, harjutasin hommikust õhtuti ja ka nädalavahetustel. Minu huvi ei olnud teenida, vaid saavutada perfektne tulemus. Vaev tasus end ära ja võitsin kahes kategoorias esikoha. See tagas pääsu finaali ja terve mu suvi möödus Moskva võistluseks harjutamiseks. Teadsin, et konkurents on väga tugev, sest vene tüdrukud on kogu maailmas tugevaimad ripsmetehnikud üldse. Tagantjärele mõeldes oli see ikka hullumeelne – ärkasin hommikul kell kuus, et enne tööd paigaldada modellile ripsmed ja harjutasin öötundideni välja – võtsin ripsmed maha ja paigaldasin jälle. Ja niikaua kui tulemusega rahule jäin. Suur kummardus mu kannatlikele modellidele!

Kes seda võistlust korraldas ja kes kohal olid?

Võistlust korraldas Venemaa suurfirma, Irisk Professional eesotsas meister Eva Bondiga. Konkursil said võistelda ainult eelvooru võitjad. Eelvoorud toimusid Venemaal (kokku kuues erinevas linnas), Poolas, Eestis. Leedus, Valgevenes, Lätis, Prantsusmaal. Kokku võistles finaalis kolmes erinevas kategoorias üle 60 tehniku.

val2

Mida tuli Teil võistlusel teha?

Tegemist on väga pingelise võistlusega, kus kõik peab olema perfektne. Arvesse läheb absoluutselt iga pisimgi detail – ripsmekarva paksus, pikkus, üleminekud, modelleerimine, karvade kokkukleepumine, ripsme kasvufaas, kaugus juurest ja palju muud. Võistlustele tulles peab olema kaasas oma modell ning ühele silmale peavad olema ripsmed eelnevalt paigaldatud. Kui mul läheb tööl ühe silma ripsmepaigaldusega umbes 1,5-2 tundi, siis võistlustöö puhul läks ainuüksi ühe silmaga 7 tundi. Teise silma ripsmed tuleb kohapeal paigaldada ning selleks oli aega 1,5 tundi. Kõik võistlejad peavad kasutama sama materjali – liimi ja ripsmeid. See tagab kõigile ühesugused tingimused ja kvaliteedi. Kartsin kõige rohkem seda, et käed hakkavad suurest pingest värisema ja ei jõua tervet silma tehtud. Aga võtsin end kokku ja andsin endast kõik.

val4

Kui nägin teise eesti tüdruku, Kristiina tööd, siis olin väga rõõmus – tal oli väga ilus modell ja väga ilus töö. Tundsin sel hetkel, et Eesti tüdrukud peavad karika koju tooma. Ja me tõimegi.

Mis koha Sina said ja kas see oli suur üllatus?

Võitsin esimese koha nii volüümripsmete kategoorias kui ka disaini kategoorias, lastefoto konkursil saavutasin teise koha. Kuigi lootsin südames väga võita, pelgasin, et kas tegemist on ikka võrdse võistlusega või antakse kohti omadele. Tegelikult see nii ei olnud, võistlus oli aus, me tegime palju tööd ja saime selle eest ka tunnustuse.

val3

 

Aga üllatus oli see küll. Kui nimetati viies, neljas, kolmas ja teine koht, siis jõudsin juba mõelda, et kas tõesti ma ei saavutanudki midagi?! Ma ju andsin endast kõik. Ja see, et minu nimi kõlas esimese koha juures, oli tõeline üllatus. Ei oska kirjeldadagi kui õnnelik ma olin.

Mida see võistlus Sulle andis? Kuidas Sulle meeldis see, et võistlus oli Moskvas?

See, et võistlus toimus Moskvas, oli väga suurejooneline ja tõsine ettevõtmine. Minuga sõitsid Moskvasse kaasa mu vanemad ja elukaaslane. Võin täie kindlusega öelda, et kõige suuremat uhkust tundis mu isa. Ema ja elukaaslane olid protsessi pühendatud juba varem, ema aitas disaini vooruks kostüümi õmmelda ja elukaaslane oli mulle disaini voorus modelliks. Ta oli ikka supertubli ja kannatlik – värvisin ta üle kogu keha kuldseks, kostümeerisin, paigaldasin ripsmed ja isegi kunstküüned.

val5

Minu mees on olnud mu kõige suuremaks toeks nii sel kui ka kõigil teistel võistlustel. Tema on näinud kõige lähemalt seda, kuidas ma töötan ja väsin. Ta on toetanud ja minusse uskunud. Muidugi ei meeldi talle, et ma nii palju tööd teen ja enne võistlusi hullumeelselt harjutan, aga ta saab aru, et see on minu jaoks kõige lemmikum asi. Minu kirg ja kutsumus.

Suureks toeks olid ka vanemad ja minu mentorid Viktoria Stankus ja Sofija Shmatko. Ja kindlasti on kõige tähtsamad toetajad minu kliendid. Need võidud on nende omad.

val9

Võiduga kaasneb palju tasuta õppimist, oleme Kristiinaga hetkel ainukesed kutse sertifikaadiga lashmakerid Eestis. Samuti liikusin selle võistlusega meistrikategooriast profikategooriasse, seega tuleb edaspidi võistlustel veelgi rohkem pingutada.

Kindlasti andis võistlus mulle rohkem enesekindlust. Tean, et kui väga tahta, siis on kõik võimalik.

val7

Räägi ka pisut endast ja oma tegemistest.

Edaspidi ootab mind lash-fest, mis toimub 2016. aasta veebruaris Peterburis. Aasta lõpus kutsuti mind Saksamaale, et jagaksin nippe ja teadmisi. Mõtlen hetkel selle pakkumise peale. Koolitamise pakkumisi on teisigi ja ilmselt on oluline oma kogemusi ja teadmisi ka teistega jagada. Olen 23 aastane neiu. Elan Tartus ja töötan ripsmetehnikuna Viktoria Beauty ilusalongis, Ireki erakoolis ja Tallinna Sophie lash and brow studios. Ripsmetehnikuna olen töötanud kolm aastat.

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews