1. Avaleht
  2. Mood tänavalt
  3. Helena Kukk: Minu stiil on klassika väikse kiiksu ja kõrgete kontsadega!
Helena Kukk: Minu stiil on klassika väikse kiiksu ja kõrgete kontsadega!

Helena Kukk: Minu stiil on klassika väikse kiiksu ja kõrgete kontsadega!

helena kukk mood tänavalt 1Helena Kukk on Tartust pärit tüdruk, kellel on 43 paari jalanõusid ning kes armastab riietuses baaselemente, mida miksida erinevate lisanditega. Helena ise ütleb, et Tartu tänavastiil on justkui matkale minek – inimestel on suured kotid seljas, roheline või kaamlivärvi mantel seljas ning sall kurguni. Võta siis kinni, mis stiil see selline on, kuid kindlasti midagi muud, mida Tallinnas näeme.

Loe, kuidas on Helena stiil kujunenud ning mida armastab ta armastab erinevatel hetkedel kanda.

Kui palju on sinu stiili mõjutanud Tartu boheemlaslik linnastiil?

Kindlasti mingil määral on. Nooremas eas rohkem – siis käisin mööda linna ringi tennised jalas ja suur märss kaasas. Nüüd vaatan ikka, mida ja kuidas teised mu ümber kannavad, samas ajan pigem rohkem ikka oma rida. Siiski kasutan hea meelega boheemlaslikke elemente.

helena kukk mood tänavalt7Milliseid muutusi on teinud läbi sinu stiil jõudmaks praeguse stiili juurde?

Kui mu riidekapp oskaks rääkida, siis ta kindlasti oleks mingil ajahetkel tahtnud karjuda – sinna on jõudnud ikka igasuguseid riideesemeid. Päris noorena tassisin kõikvõimalikku jama kokku, mida nüüd endalgi naljakas vaadata on. Praegu katsun läbimõeldumalt riideid osta, kuid paraku see alati ei õnnestu.

Kuidas ja kust valid riideid? Kas eelistad uut kaubandust või väikseid teise järgu poode?

Valin täpselt sealt, kus Tartus võimalik on – paar kaubanduskeskust ja ka mõned teise ringi poed on samuti lemmikud. Varem olin suurem kaltsukafänn, kuid praegu lihtsalt ei leia aega, et neid läbi kammida, millest on egelikult ka kahju.

helena kukk mood tänavalt8Kui peaksid paari lausega kirjeldama oma stiili, siis see oleks?

Klassika väikse kiiksu ja kõrgete kontsadega.

Kas miksid kokku pigem erinevaid stiile või valid alati ühe ja konkreetse?

Katsun ikka miksida. Samas püüan hoiduda asjade lihtsalt üksteise otsa kuhjamist, et asi maitsetuks ei kisuks. Hetkel olen täheldanud, et läbivaks jooneks on kuldne segatud millegi heledaga. Varem kandsin palju tumedat, kuid musta värvi juuksed on heledate riiete taustal kaunis kontrast.

Mul palju selliseid riideid, mida on kerge omavahel sobitada – kutsun neid sellisteks baaselementideks (erinevad ühevärvilised maikad, erinevad ühevärvilised jakid jne), millele on hea igasugust kraami peale ja külge panna.

On sul iidoleid, keda jälgid ja kelle järgi sooviksid riietuda?

Siit ja sealt jääb ikka silma, kuidas keegi riietub, kuid kindlat iidolit mul ei ole.

helena kukk mood tänavalt 2Mitu paari jalatseid sul on? Aga kotte?

Just lugesin – 43 paari jalanõusid ja kotte on mul vähe, kuid need olen soetanud võimalikult lihtsad, et neid erinevate riietuste juurde saaks kasutada.

Kas vastab tõele, et rõivad ja aksessuaarid on naise hinge kosutus?

Absoluutselt! Ja minu koristamise põhjus – kui ikka üldse ei taha koristada, aga soetad uue paari kingi või kauni uue kleidi, siis tundub maru kohatu see riputada sassis kappi või kingad segamini kingariiulile.

Milline on sinu kodune riietus?

Hommikumantel. Kui tulen koju kasvõi pooleks tunniks keset päeva, siis käin hommikumantlis ringi. Samas ka lihtsalt pusa ja dressid.

Kas pigem mugavus või ilu?

helena kukk mood tänavalt10Armastan ilu ja naudin mugavust. Kui lippan lihtsalt trenni, siis kannan dresse ja tenniseid, kui pidulikum üritus, siis seisan virina saatel kasvõi hommikuni kontsadel – sest nii on ilus ju!

Kuidas kirjeldaksid Tartu tänavastiili?

Tartu tänavastiili saab kirjeldada olukorraga, mil kõik läheksid kohe matkale – suur märss kaasas, roheline või kaamlivärvi mantel seljas, sall silmini ja karvase kraega kapuuts peas.

Kas Eestlased võiksid olla julgemad riietust valides?

Absoluutselt – enamus üritusi on nagu peied. Must teeb ilusaks ja peenikeseks, kes meist seda aeg-ajalt ära ei kasutaks, kuid värve võiks küll rohkem leida kui halli viiskümmend erinevat varjundit.

Eesti mood on…?

Mõjutatav!

Aitäh Helenale meile vastamise eest ning loodame, et teieni tuli julgust võtta riidekapis riske!

Helena leiad ka Instagrammist: helenakukk

Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews