1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Ilumaailma tippspetsialist Merilin Markov-Valmi iluhoolitsuste ABC
Ilumaailma tippspetsialist Merilin Markov-Valmi iluhoolitsuste ABC

Ilumaailma tippspetsialist Merilin Markov-Valmi iluhoolitsuste ABC

Foto: Tiit Mõtus
Foto: Tiit Mõtus

Ilukoolitaja ja T&M Ilusalongi omanik Merilin Markov-Valm on vaieldamatult üks Eesti professionaalsemaid iluspetsialiste, mida tõendavad tema arvukad diplomid ja tunnistused. Merilin on oma töösse kogu hingest kiindunud ning leiab, et inimene peab end kogu aeg arendama ning pidevalt juurde õppima. Lisaks armastatud tööle õpetab särav ilukoolitaja iluga seotud tarkusi ja saladusi ka teistele.

Merilin, kuna kevad on käes, siis millist ilu- ja hoolitsuste ABC-d soovitate nii meestele kui naistele juba ainuüksi profülaktiliseski mõttes?

Soovitan kevadele minna vastu armastusega – see mõjub nii välisele kui ka sisemisele heaolule hästi! Kevadel on inimesed justkui uue ja värske ootuses, seda nii ilumaailmas kui eraeluliselt. Kevad on hea võimalus teha läbi oma välimuses muudatused, vaadata üle oma harjumused ning võtta eraelus ette muudatusi. Nii on see ka ilumaailmas – kui me oleme kaunid, paistab see silma ning selleks, et kaunid olla, peame olema õnnelikud. Mina usun sellesse, et sisemine olek on seotud välisega. Selleks ei tohiks uut kevadist hingamist, võimalust muudatusi ette võtta, maha magada.

Missuguseid protseduure kasutavad T&M Ilusalongi kliendid ise omal valikul just kevade alguses?

Aastatega on põnev jälgida, kuidas teenused on kõik samad, aga igal kevadel muutuvad toodete valiku järjekord ning eelistused neile. Praegusel hetkel on kõike nõutumad: püsimeik, ripsmepikendused, pediküür ja näohoolitsused. Geelküüsi ei saa siia alla panna, sest see on teenus, mis kutsub igal kuul klienti meie juurde tagasi hooldusse.

Küüntemaailmas eelistatakse üha enam naturaalsust. Üha populaarsemaks muutub minimalism lühikeste küünte näol. Värvidest eelistatakse samuti mahedaid ja tagasihoidlikke toone. Tundub, et naised lähevad järjest rohkem tagasi oma algupärase oleku juurde ning valivad pigem loomulikkuse ja naturaalsuse.

Kas koduste vahenditega on võimalik kaotada väsimusest silmade ümber tekkinud tumedaid laike või üldse vabaneda kurnatud ilmest?

Esmatähtis on siiski magamine, mis on ilu ja särava näo esimeseks eelduseks. Kahjuks jääb magamiseks üha vähem võimalusi, kuna elu muutub järjest kiiremaks. Kindlasti on heaks nipiks vana ja end tõestanud värske kurk silmadele ning muusikateraapia koos vaikusega.

Kas on ka mõni hea universaalne näomask, mille saaks valmistada kodustest vahenditest, kui pole saladus?

Ikka on! Üks neist on vana hea mesi, mille enne filmi algust kannan näole ja vaatamise ajal masseerin. Nii saab aega kasulikult kasutada!

Aga millised on Teie enda lemmikud kodused protseduurid ja milliseid n-ö rituaale nende tegemine eeldab?

Mäletan oma esimest kodust protseduuri, mille tegin tänu vanavanaemale, kui veel päris noor olin. Ta rääkis, et meil, tänapäeva lastel, on ikka õnnelik elu – on hoolitsuseks näiteks spetsiaalsed šampoonid, aga nende ajal tuli läbi ajada väga vähesega. Sealt sai alguse katsetamine. Esimesena katsetasin muna. Kui see mul peas oli, tekkis mure, kuidas seda jälle peast ära saada. Vanavanaema unustas lihtsalt mainida, et kasutatakse munakollast, mitte muna! Nii algas munamaski tegemine. Enamasti kasutan maske saunas.

Üks hea retsept kehale:

  • kolm lusikatäit mett (pehmendab, rahustab);
  • lisada kohvipuru (koorib nahka);
  • meresoola (samuti koorib ja parandab mikrohaavandeid).

Teine hea retsept juustele:

  • munakollast (pehmendab);
  • sidrunit (annab juustele ilusa läike).

Kuidas üldse suhtute omal käel koduste vahendite kasutamisse ja sellesse, et inimesed kasutavad toiduaineid või -lisandeid, et hoolitseda enda naha eest? Kas pooldate seda või pigem soovitate asjaga tegeleda elukutselistel?

Kas pooldan? Teisiti ei saakski olla! Arvan, et kõik kosmeetikafirmad on õnnelikud, et neil on toormaterjali, millest teha. Olen nii koduste vahendite kui ka professionaalide poolt. Kõik peab olema tasakaalus ja igaüks peab leidma just endale sobiva viisi. Ütleme nii, et kõik käib käsi-käes, kooskõlas sisemise tahtmise ja tunnetusega, võimaluste raames.

Kurgiviilud silmadel – milleks see hea on?

Hea kõigeks! Mina olen üks neist naistest, kellele meeldib pikutada kurgiviilud silmadel ning nautida värsket kurgivedeliku rahustavat toimet.

Kevadega puhkevad õide ka naised, linnapilti ilmuvad värvid. Millised on selle kevad-suvise hooaja hittvärvid küünte hoolitsuses?

Kui me räägime hittvärvidest, siis nendeks on sinine, kollane ja hall. Samas nagu eelpool mainisin, siis tähtsal kohal on naturaalsus, lihtsus, aga ega ka värvid pole kuhugi kadunud.

Kui sagedasteks salongide külastajateks peate meie naisi ja kas protseduure võetakse julgesti ette või on midagi kindlat, mis läheb alati kaubaks?

Naiste soov end kauniks muuta kasvab järjest rohkem ajaga. Kindlasti mõjutab seda teenuste meeletult kiire areng. Naised on teadlikumad oma soovidest ning vaikselt hakkab kaduma niinimetatud kodutegijate trend. Üha enam eelistatakse salongide teenust koduteenusele. Leian, et see on ka mõistlik, sest pigem maksad salongis natukene rohkem raha (alati ei pruugi see ka nii olla) ning saad professionaalse ja korraliku teenuse vastu.

Kuidas on lood meeste salongilembusega? Mida neile soovitate ja ehk on koguni midagi öelda julgustamiseks?

Julgustada tahaks neid küll! Üha enam levib meeste salongilembus. Meie TM Koolituskeskuse koolituskalendrisse lisandub järjest rohkem mehi kas end koolitama või broneeritakse näiteks pediküür, maniküür, depilatsioonikoolitus, kus mehed on enda naistele modellideks. Pean seda oluliseks märgiks sellest, et mehed jõuavad lõpuks ilusalongidega seotud maailma.

Meeste välimus on sama oluline, kui naiste välimus!

Nimetage number üks asi inimese juures, mis peaks kindlasti olema korras ja hoolitsetud ning mis Teie meelest hakkab silma kohe esimese asjana?

See on ilus küsimus! Inimesi vaatan tervikuna, nii mehi kui naisi, ja mõned puudused võib andestada. Meeste puhul hakkavad silma kingad ja käed, naiste puhul puhtus. Iga inimene peab end ikka nii palju austama, et välja minnes vaataks enne peeglisse. Aga eks erand kinnitab ka reeglit.

Kui oluline faktor on positiivne mõtlemine inimese välisele ilule?

Kõik minu lähedased teavad, et mu peamine moto on: ”Kõik on sinu peas kinni”. Minu jaoks on positiivne mõtlemine elu ja ilu aluseks. Negatiivne tuleb endast välja elada nii, et teisi sellega ei kahjustaks ega mõjutaks. See, kuidas me mõtleme ning kui ilusad on meie mõtted, väljendub otseselt ka selles, millised me välja näeme. Kellele ei meeldiks naeratavad ja säravad inimesed?

Millest põnevast võiksid huvilised Teiega tööalaselt vestelda, millistes küsimustes head nõu saada ja kuidas selleks Teiega kontakteeruda?

Tööalaselt võib minuga kindlasti kontakteeruda koolituste osas. Oleme laiendamas oma koolitusi üle-eestiliseks, st et meid võib varsti kohata väikelinnades (sh Pärnu, Tartu, Rakvere jt). Sooviks on viia ka rohkem koolitusi Eestist välja ning töö selles vallas käib. Kindlasti võib minuga kontakteeruda mistahes küsimustes abi või nõu saamiseks.

Monika Kuzmina, Joanna Müür 

Head Uudised GoodNews