1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Iluuni – hädavajalik osa sinu säravaks välimuseks!
Iluuni – hädavajalik osa sinu säravaks välimuseks!

Iluuni – hädavajalik osa sinu säravaks välimuseks!

iluuni- hädavajalik osa säramiseksUnel on inimese tervisele hea ning väga oluline mõju. Kui inimene ei saa piisavalt magada, ei saa ta ka hea välja näha. Enamik täiskasvanuid vajab väljapuhkamiseks vähemalt kaheksat tundi katkematut und. Vähkremine, keeramine ja öö jooksul mitu korda üles ärkamine ei kahjusta mitte ainult väljanägemist, vaid ka kogu psüühikat. Kuid ka siin annab midagi ära teha, jagame teile nõuandeid.

Melatoniin

Melatoniin on looduslik unerohi, mis on apteegis toidulisandi näol saadaval.

Söö varakult

Sellel on väga selged põhjused tegelikult, miks me ei tohiks peale viite või kuute süüa. Õhtune söömine raskendab uinumist. Lõpuks oled täiesti ärkvel ja su keha tegeleb su viimase eine seedimisega. Kui oled söönud teatud toite, on tulemuseks piinavad kõrvetised.

Lõhnasta patju

Vala padjale mõni tilk eukalüptiõli- see soodustav uinumist. Ummistunud hingamisteed, olgu siis külmetuse, gripi või allergia tõttu, segavad ühtlast unerütmi. Teadlased on kindlaks teinud, et külmetushaiguse ajal ärkab inimene öösel kuni sada korda, ilma et ta seda endale teadvustaks.

Joo teed

Paljud tänapäeval müügil olevad teesordid soodustavad und. Kuigi kummelitee mõjutab und, toimib ta samas ka diureetikumina ega ole seetõttu enne uinumist hea.

Sea sisse kindel päevarütm

Ürita iga päev, ka nädalalõppudel, kindlal kellaajal üles tõusta ja magama minna. Sinu keha kohandub siis ühtase rütmiga. Nädalalõppudel kauem magamine viib keha sisemise kella tasakaalust välja.

Pese jumestus maha

Eemalda enne magamaminekut nii näo kui ka silmade jumestus. Vastasel juhul võivad hakata levima bakterid ja akne.

Pane end särama

Kasuta kõige tugevamat niisutajat, et korvata öö jooksul toimuvat veekadu.

Panusta heale unele ning sära tänu sellele!

Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews