1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Juustele läike andmine: parimad soovitused ilusate ja läikivate juuste saamiseks
Juustele läike andmine: parimad soovitused ilusate ja läikivate juuste saamiseks

Juustele läike andmine: parimad soovitused ilusate ja läikivate juuste saamiseks

© Getty Images

Kaunid ja läikivad juuksed ei ole enam šampoonireklaamides osalevate naiste privileeg. Me näitame sulle, kuidas saada läikivaid juukseid – jätmata ütlemata ka seda, mis juustelt kauni sära võtab.

Suurem osa naistest unistab siidistest ja läikivatest juustest. Õnnetuseks jääb unistus nõtketest ja kaunitest juustest paljude jaoks unistuses ja reaalsuses tuleb pidevalt võidelda sõnakuulmatute juustega. Sageli on juuksed tuhmid, sorgus ja raskesti hooldatavad. See ei peaks kellegi jaoks üllatus olema. Juuksed peavad taluma tohutut stressi, mida põhjustavad kuuma veega pesemine, pidev fööniga kuivatamine ja soengute tegemine. Tõsi mis tõsi, naised vajavad rohkesti informatsiooni selle kohta, kuidas oma juustele sära tagasi anda.

Vähesed naised mõistavad seda, et suured palsamikogused vajutavad juuksed sorgu ja muudavad need vähem lopsakaks. Liigse palsami kasutamisel on juuksed elutud ja mõjuvad hooletussejäetuna. Palju parem on olukord siis, kui kasutad vaid pisut palsamit ning soenguvahendeid. Juuste läikivana hoidmiseks piisab pähkli – või kreeka pähkli – suurusest palsamitilgast. Kuuma veega pesemine on juuste suhtes karm ja muudab need elutuks. Pesumärjad juuksed võivad kergesti kahjustatud saada. Kõige parem on juukseid ettevaatlikult rätikuga tupsutada. Ärge mingil juhul isegi kaaluge juuste rätiga kuivakshõõrumist. Selline lähenemine muudab juuste pinna karedaks.

Märgade juuste tugevate tõmmetega kammimine on teine halb harjumus, millest tuleks loobuda. Tugeval kammimisel võivad märjad juuksed kergesti katkeda. Duši all olles hõredate piidega kammi aeglaselt juustest läbi libistamine on palju parem variant. Laia ümmarguse harjaga fööni kasutamine pärast juuste pesemist muudab juuksed siledamaks ning annab neile ühtlasi sära juurde. Eriti õrnatoimeline on naturaalsete harjastega harja kasutamine koos fööniga, libistades seda aegamööda peanahast juukseotsteni.

Teatud toiduained aitavad samuti läikivate juuste saamisele kaasa. Sellisteks toiduaineteks on näiteks teraviljatooted, liha, spinat, porgandid ja paprika. Nimetatud toiduained sisaldavad rohkesti C, E ja A vitamiini, mis juukseid kaitsevad ja tugevdavad.

Igapäevast juustele osaks saavat stressi aitavad leevendada spetsiaalselt läikivatele juustele mõeldud palsamid. Kasutatavad juuksehooldustooted ei pea sobima mitte üksnes juuksetüübi, vaid ka juuste seisukorra ning värviga ning ka toodete omavaheline sobivus vajab tähelepanu. Kõike seda arvestades tagate te juustele maksimaalse hoolduse ja seega terved juuksed. Läikida saavad üksnes terved juuksed. Järjest rohkem on šampoone, palsameid ja soenguvahendeid, mis kasutaja juuste vajadustega arvestavad.

Allikas: Schwarzkopf

Head Uudised GoodNews