1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Kaamos koondab Eesti moeajaloo!
Kaamos koondab Eesti moeajaloo!

Kaamos koondab Eesti moeajaloo!

Järjest enam hakatakse tunnustama ja esile tooma Eesti moedisaini. Suurpoodide avamise kõrval toimuvad Eestimaised moeüritused ning suuremahulised projektid. Üheks suurimaks on moeprojekt KAAMOS.

Kaamose moeprojekt sobib ideaalselt kirjeldama algava sügise meeleolusid. Rahulik ning vaikselt tumenev sügis laseb vaadata enda sisse ning kuulata vaikust. Sügisene jahedus vajab enam hubasust ning pakub aega tumenevatele õhtutele. Sellist meeleolu kannab ka moeprojekt KAAMOS, mis teeb koostööd Eesti parimate moedisainerite, fotograafide ning teiste iluvaldkonna esindajatega.

Esitlusele tuleb raamat ning fotolavastusega disain, mida esitletakse Eesti Disani-ja Tarbekunsti muuseumis. Läbi raamatu ning fotolavastuse jõuavad disainerite ideed meie kõigi ette. Tegu on mahukaima ülevaatega tänapäeva Eesti moemaailmast, kuhu on koondunud erinevate disaini valdkondadega tegelevad inimesed, alustades moedisainist ning lõpetades ehtedisainiga.

KAAMOSE projekti eesmärgiks on tuua Eesti moekunst inimestele lähemale. Näitus on üleval 28.septembrist kuni 24.novembrini.

Näitusel osalevad moekunstnikud: Anu Lensment, Aldo Järvsoo, Britt Samoson, Eve Hanson, Hanna Korsar, Juta Piirlaid, Kai Saar, Karolin Kuusik, Katrin Kuldma, Ketlin Bachmann, Kirill Safonov, Kristel Kuslapuu, Kristina Viirpalu, Liisi Eesmaa, Liivia Leškin, Lilli jahilo, Marit Ilison, Marin Sild, Laivi Suurväli, Liina-Mai Püüa, Oksana Tandit, Piret Ilves, Piret Puppart, Riina Põldroos, Zoja Järg, Taavi Turk, Tiina Talumees, Triinu Pungits, Ülle Pohjanheimo, Vassilissa, Xenia Joost, Vilve Unt, Jo Nurm, Marta Moorats, Ruta Tepp, Vera Lustina ja Dmitri Knut.

Trepigaleriis  ETDMi saab näha Eesti Kunstiakadeemia nahakunsti ning ehte- ja sepakunsti osakonna magistrantide korraldatud lava-aksessuaaride näitust «Virvatuled»

Enam kui 200 leheküljeline moeraamat «Kaamos: Eesti mood täna. Fashion Now: Estonia,» on kõige põhjalikum ülevaade tänapäeva Eesti moeväljast ning kajastab rohkem kui 70 disaineri loomingut.

Teos on müügil raamatupoodides alates 1. oktoobrist.

Moeprojekti Kaamos virtuaalkodu asub aadressil www.kaamos.eu ning nende
tegevust saab jälgida Faceboogist  www.facebook.com/kaamosmood.

Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews