1. Avaleht
  2. Mood
  3. KARUSNAHK I Eesti moe- ja ehtekunstnik Tanel Veenre liitus rahvusvahelise karusnahavabade moeloojate võrgustikuga
KARUSNAHK I Eesti moe- ja ehtekunstnik Tanel Veenre liitus rahvusvahelise karusnahavabade moeloojate võrgustikuga

KARUSNAHK I Eesti moe- ja ehtekunstnik Tanel Veenre liitus rahvusvahelise karusnahavabade moeloojate võrgustikuga

Tunnustatud Eesti moe- ja ehtekunstnik, Kuldnõela võitja Tanel Veenre liitus tuntud rahvusvahelise programmiga “Fur Free Retailer”, milles osalevad disainerid, moemajad, rõivaketid ja kauplused ei tooda ega müü ehtsast karusnahast tooteid. Programmi edendab Eestis MTÜ Loomus.

Tanel Veenre ei kasuta oma toodetes karusnahku. “See oleks niikuinii halb maitse,” leiab Tanel Veenre. “Kuid oleme ka suures plaanis liikumas kindla sammuga eetilisuse suunas. Püüame toota kõik, mis võimalik Eestis. Nii näiteks valmisid meie t-särkide kangas, trükk ja õmblus kõik siinsamas kohapeal,” kinnitab Veenre.

Tänaseks on programmiga liitunud juba ligi 40 Eesti ettevõtet, kes on ühinenud selliste tuntud tipptegijatega nagu Versace, Gucci, Armani, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein ja teised.

Eestist on karusnahavabade disainerite programmiga seni ühinenud mitmed tuntud tegijad nagu Reet Aus, Xenia Joost, Tiina Talumees, Diana Arno, August, Eve Hanson, Ketlin Bachmann, Piret Ilves, Tallinn Dolls, Perit Muuga, disainipoed Les Petites, Tali, Wuruhi ja paljud teised.

Foto: Tanel Veenre

„Meil on hea meel tervitada programmis Tanel Veenret kui Eesti ühte parimat moe- ja ehtekunstnikku. Karusnaha aeg nii kohalikul kui ka globaalsel moeturul on otsa saamas,” ütles Fur Free Retailer programmi projektijuht ja MTÜ Loomuse kommunikatsioonijuht Annika Lepp. Lisateavet karusnahavaba programmi kohta leiab SIIT.

Head Uudised GoodNews