1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Kaubamaja avas neljaks päevaks Eesti disaini pop-up poe
Kaubamaja avas neljaks päevaks Eesti disaini pop-up poe

Kaubamaja avas neljaks päevaks Eesti disaini pop-up poe

Täna avas Tallinna Kaubamaja esimese korruse galeriis uksed Eesti Disaini pop-up pood, kus nelja päeva jooksul saab näha, katsuda ja osta Eesti disainerite loodud esemeid ja nutikaid kingitusi ning kohapeal disaineritega tutvuda.

„Eesti vanima kaubamajana teame, et kaubanduses algab kõik sageli ühest suurepärasest ideest,“ rääkis Kaubamaja ASi turundusdirektor Anne-Liis Ostov. „Seetõttu on Kaubamaja alati kohalike disainerite tegevust toetanud ja püüdnud leida võimalusi nende toodete laiemaks tutvustamiseks – olla nii-öelda stardipakuks maailma vallutamisel. Kindlasti tuleb Eestist ühel päeval mõni nutikas märkmepaberi või piimapaki sarnane idee, mis meid disainer-riigina maailmakaardile kinnitab ja oleks tore ju sellise idee levitamisele kaasa aidata.“

Eesti Disaini pop-up pood tegutseb Tallinna Kaubamajas Disainiöö raames, mille eesmärgiks on teha kohalik disain nähtavaks – festivali kavasse kuuluvad tavapäraste näituste ja moeetenduste kõrval ka harivad seminarid, loengud ja töötoad.

„Disainiöö südamik maandub Kaubamaja kõrvaltänavale legendaarsele EKA krundile, kuid laieneb sealt otse üle tee Kaubamaja galeriisse, kus on võimalus tutvuda Eesti disainerite loodud ja Eestis toodetud sisustusesemete, tekstiili, nahatoodete ning nutikate kingitustega ja neid ka osta,“ selgitas Kaubamaja pop-up poe üks eestvedajaid, tekstiilidisainer Monika Järg. „Nelja päeva jooksul on aegajalt kohal ka disainerid ise, toimuvad tootetutvustused ja aimu saab disaineritöö telgitagustest. See on igale disainerile suurepärane võimalus otse linna tuiksoonel oma töid ja tegemisi näidata. ”

„Loomulikult on Kaubamajas väga eriline koht Eesti moedisainil, millel on Naistemaailmas lausa omaette piirkond. Tiina Talumehe, Ülle Pohjanheimo ja Riina Põldroosi loomingut saab Kaubamajast osta iga päev,“ selgitas Anne-Liis Ostov. „Disainiöö raames on kõik kohaliku disainiga tooted Kaubamaja müügikeskkonnas kuni nädala lõpuni märgistatud spetsiaalsete siltidega või tõstetud esile huvitavate väljapanekute näol. Lisaks saab Eesti disainerite loominguga tutvuda Kaubamaja Laikmaa tänava poolsetel vaateakendel.“

Kohaliku disaini märgistuse on Kaubamajas saanud ca 40 brändi, nende seas näiteks: BonBon, Year Woman, Hansmark, Cool Copany, Joik, Sohvi, Green Nature, Marmara, Yxes, Dreamland, Lenne, Lotte jpt.

Eesti Disaini pop-up pood on avatud 25. – 28. septembrini kell 9-21 Kaubamaja esimese korruse galeriis. Müügilettidelt leiab nii staaride kui noorte disainerite tööd: Ilona Gurjanova, Monika Järg, Krista Leesi, Mare Kelpman, Stella Soomlais, Marko Ala, Joonas Torim, Kadri Kruusi jpt looming. Vaata lisa: www.disainioo.ee.

Head Uudised GoodNews