1. Avaleht
  2. Lapsed
  3. KUIDAS TEKITADA LAPSES LUGEMISHUVI? Algavad raamatukogutunnid väikelastega peredele
KUIDAS TEKITADA LAPSES LUGEMISHUVI? Algavad raamatukogutunnid väikelastega peredele

KUIDAS TEKITADA LAPSES LUGEMISHUVI? Algavad raamatukogutunnid väikelastega peredele

raamat5Alates jaanuarist toimuvad Tallinna Keskraamatukogus (Estonia pst 8) ja kuues haruraamatukogus kord kuus raamatukogutunnid. Osalema oodatakse nende perede liikmeid, kus kasvavad väikelapsed. Tundides kõnelevad raamatukoguhoidjad sellest, kuidas tekitada lapses juba varases nooruses lugemishuvi, millist kirjandust leidub kõige pisematele ning milliseid teenuseid saavad pereliikmed raamatukogus kasutada.

Tunni ühe osana peab terviseloengu arst-resident, kes oma igapäevatöös tegeleb lastega. Poole aasta vältel käsitlevad Maarja Karu, Gerda Grossthal, Roza Oganesjan ja Hanna-Mari Arro rinnaga toitmise, imiku toidulaua, väikelapse arengu, ägedate infektsioonide, vaktsineerimise ja koduste õnnetuste ennetamise teemasid. Kohtumiste eel ja ajal on võimalik tutvuda nii lastekirjanduse kui ka lapse kasvatamist ning tema tervist puudutavate raamatutega.

Raamatukogutunnis saavad rahvastikuregistris Tallinna elanikuks registreeritud vanemad, kelle laps on sündinud 2015. või 2016. aastal, kätte ka kingituse Eesti riigilt – lasteraamatu „Pisike puu“. Selle raamatu on koostanud ja välja andnud Eesti Lastekirjanduse Keskus.

Esimene kohtumine toimub 13. jaanuaril kell 16.00 Nõmme raamatukogus, kus Roza Oganesjan peab terviseloengu teemal „Väikelapse areng“. Lisaks Nõmme raamatukogule korraldavad tunde Tallinna Keskraamatukogu laste- ja noorteteenindus ning Kännukuke, Nurmenuku, Paepealse, Pelguranna ja Pirita raamatukogud. Tunnid toimuvad koostöös Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuametiga ja nendest osavõtt on tasuta.

Lisainfo tundide toimumisaegade, terviseloengute teemade ja kinkeraamatu kohta aadressil www.keskraamatukogu.ee/kinkeraamat

Head Uudised GoodNews