1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Lastemoes domineerivad superkangelased ja retrostiil
Lastemoes domineerivad superkangelased ja retrostiil

Lastemoes domineerivad superkangelased ja retrostiil

m_aw16_13_137_highNädalavahetusel Tartu Kaubamaja keskuses toimuv Moekuulutaja pöörab sel korral lastemoele kohe eriti palju tähelepanu – kogu pühapäev on laste päralt! Lisaks moeetendustele on avatud ka lasterõivaid ja -disaini pakkuvad pop-up poed.

Stilist Kirsi Altjõe sõnul domineerivad hetkel lastemoes kaks peamist suunda: retrostiil ja punk-superkangelaste-koomiksi maailm.

“Ühelt poolt on algav sügis hästi romantiline, helgelt retrostiili hõnguline ja mänguline,” kinnitab Altjõe. “Teiselt poolt on aina rohkem mõjutusi tänavastiilist, superkangelaste maailmast ning spordist.”

img_3111

Disainerid pakuvad lastele rohkelt ruumi olla omanäolised ja unikaalsed. Tüdrukud võivad vabalt kokku kombineerida teksapüksid ja seeliku või hoopis vaadata poiste garderoobi poole, et sealt endale mõni detail näpata. Poistelgi lubatakse miksida kokku natuke hullumeelseid komplekte, aga nagu ikka on tüdrukute mood silmapaistvam ja ekstravagantsem, kinnitab Altjõe.

m_aw16_18_155_high

Stilisti sõnul on poiste trendimaailmas palju rõhku pandud jalanõudele, mis võiksid olla kas sporditossust inspireeritud või hoopis Oskar Lutsu raamatukangelase Tootsi ajastust pärit retrosaapad. Üle pika aja on poistel moes jälle mantlid, mitte ainult parkad. “Kui valida parka siis see võiks olla tumeroheline või hõbehall ja kindlasti karvase äärega kapuutsiga,” lisab Kirsi.

img_3110

Altjõe sõnul tasub värvidest tähele panna smaragdrohelist, oranži, ploomilillat ja veinipunast. Juba teist hooaega on lastemoes ka palju sillerdavat kulda, hõbedat ja pronksi.

creamie_210316_02

14.-16. oktoobril toimuv Moekuulutaja lastepäev leiab aset pühapäeval, 16. oktoobril.

Pühapäev, 16. oktoober
Ajakava

12.00 Kaubamaja Lastemaailma sügismoeetendus. Stilist Kirsi Altjõe
12.30 Getter Jaani
13.00 Eesti lastemoe ja Goldtime’i lasteehete etendus. Stilist Kirsi Altjõe
13.30 Getter Jaani
14.00 Noorte moeetendus. Stilist Kirsi Altjõe
14.30 Getter Jaani
16-18 Lastemoe stilist Kirsi Altjõe annab moenõu ning aitab šopata

Eesti ja Skandinaavia lastedisaini pop-up poed on Tartu Kaubamaja keskuse II ja III korrusel avatud 16. oktoobril kell 10-19. Valikus on nii rõivaid, sisustuselemente kui ka muud põnevat pere noorimatele liikmetele.

Vaata lisainfot Moekuulutaja kohta www.tartukaubamaja.ee ja www.facebook.com/tartukaubamaja.

Head Uudised GoodNews