1. Avaleht
  2. Disainer nähtavaks
  3. LEIDLIK! Muhumaa saab Disainiööks ja Juu Jääb festivalideks hüpikhotellid
LEIDLIK! Muhumaa saab Disainiööks ja Juu Jääb festivalideks hüpikhotellid

LEIDLIK! Muhumaa saab Disainiööks ja Juu Jääb festivalideks hüpikhotellid

juu jääbMuusika ja disain kohtuvad sellel suvel Muhu saarel jõulisemalt kui kunagi varem. Jõud ühendavad kaks suurt festivali: Disainiöö ja Juu Jääb. Tulemusena saab otse festivali südames, Nautse karjamaadel, näha kolme liiki hüpikhotelle, mis valmivad EKA tudengite ja õppejõudude ühisaktsioonina ning Ühendkuningriigist tulnud disainiguru Alice Holmbergi valvsa pilgu all.

Idee sai alguse Juu Jääbi korraldaja Villu Veski tõdemusest, et 17 aastat kestnud festival vaevleb kroonilises magamiskohtade puuduses. See seab piirid ette ka paaripäevastele pereväljasõitudele. Juba 20 aastat koostööd teinud muusik Villu Veski ja disainer, Disainiöö korraldaja Ilona Gurjanova lõid kevadel käed ja otsustati appi kutsuda värskete ideedega EKA tudengid. Tootedisaini osakonna juhatajalt professor Heikki Zoovalt tuli positiivne vastus ning nädala pärast olid meeskonnad koos.

Osalevad tootedisaini, tekstiili ja arhitektuuri erialade tudengid. Keskkonnasõbralikkust rõhutab projekti juures seik, et enamus materjale on taaskasutus- või tootmisjäägid. Tudengite poolt edukalt käivitatud materjalide andmebaas Ring sai asjaliku väljundi ning leidus ka mitmeid abipakkuvaid tootjaid.

Disainiöö“Pilootprojekt peaks olema inspiratsiooniallikas ka edaspidiseks koostööks disainerite, tootjate ning kohaliku üldsuse vahel lahendamaks regionaalseid probleeme. Loodud hotelliprojekti saatus sõltub võimekusest seda mudelit edasi promoda, kas teistele festivalidele või sugulasi külla ootavatele saareelanikele,” sõnab koostöö üks ellukutsuja, EDL esinaine Gurjanova.

Hotelli linnakuga saab tutvuda alates 2. juulist. Nö “tärne” annab kasutamismugavuse ja stiilsuse eest hotellidele kõrgetasemeline rahvusvaheline zhürii, kuhu kuulub esindaja hotellide liidust, jazzmuusik, disainerid jt. Heategevusoksjonil on võimalik uue hotelli omanikuks saada. Hotellides – nagu ette nähtud – on võimalik ööbida.

Hüpikhotelli näitusega saab tutvuda Disainiööl, Heliose kinos alates 17. septembrist.

Ka Eesti Disaini Maja pakib oma kohvrid ja on 2.-5. juulini Muhumaal, et suvitajatele eesti disain lähemale viia. Saab näha, katsuda ja osta Eesti disainerite loodud ja Eestis toodetud sisustusaksessuaare, tekstiili- ja nahatooteid ja nutikaid kingitusi. Loomehuvilised saavad osaleda nahadisaini töötoas.

EDM punktid asuvad festivali vältel mitmes erinevas kohas (Nautse, Arensburg, Pädaste, Veskimäe).

 

Head Uudised GoodNews