1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. London Fashion Week’i raames avati Eesti moekunstnike väljapanek
London Fashion Week’i raames avati Eesti moekunstnike väljapanek

London Fashion Week’i raames avati Eesti moekunstnike väljapanek

London Fashion Week’i raames avati 14. veebruaril Eesti moekunstnike väljapanek “FreshEst presents: Estonian Ministry of Creative Affairs“. Londoni kunstigaleriis The Horse Hospital avatav näitus tutvustab nelja Eesti disaineri loomingut ja jääb avatuks 19. veebruarini.

Värsket Eesti moedisaini esitleval näitusel on väljas Eesti disainerite Kadri Kruusi (nahast aksessuaarid), Kristina Viirpalu (naisterõivad), Karl Annuse (puidust prilliraamid)  ja Kristian Steinbergi (meesterõivad) looming. Näitusel saab näha ka spetsiaalselt näituse jaoks  loodud moefilmi “After Beyond”, mis on inspireeritud disainerite loomingist.

„Juba teist aastat on noortele Eesti moedisaineritele antud võimalus näidata rahvusvaheliselt tunnustatud moeekspertide ja -publiku ees Eesti moedisaini kõrget taset,“ sõnas Eesti Disainikeskuse juht Jane Oblikas. Ta lisas, et kõigil neljal disaineril on suur potentsiaal rahvusvahelisel turul edu saavutada, seda eelkõige tänu unikaalsele lähenemisele, heale käsitööoskusele, kõrgele kvaliteedile ja muidugi ka eestilikule omapärale, mis lisab nende loomingule omajagu vürtsi.

Eesti kultuuriesindaja Londonis Kristel Oitmaa sõnul on Eesti disainerite osalemine kõrgetasemelisel väljapanekul London Fashion Week`il olulise tähtsusega, et tõsta Eesti moekunsti ja disaini nähtavust nii Suurbritannias kui ka kogu maailmas. „Moenädalal osaledes avaneb noortel disaineritel võimalus luua otsekontakte ning leida koostöövõimalusi rahvusvahelisel tasemel. Just taolistel üritustel loovad disainerid kontaktid oma loomingu müügiks ning tutvustamiseks järgmistel rahvusvahelistel näitustel,“ märkis Oitmaa.  Kokku osaleb London Fashion Week`il oma väljapanekutega 27 riiki.

Eesti disainerite loomingut tutvustav näitus jääb Londonis avatuks 19. veebruarini. Näitust toetavad Eesti Kultuuriministeerium, Eesti Saatkond Londonis, Välisministeerium, Eesti Disainikeskus, EAS, Kultuurkapital, British Council ja British Fashion Council.

Head Uudised GoodNews