1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. MAGA ALASTI! 8 põhjust, miks peaksid alasti magama
MAGA ALASTI! 8 põhjust, miks peaksid alasti magama

MAGA ALASTI! 8 põhjust, miks peaksid alasti magama

VoodiKas magada alasti või magada mugavates riietes – selles on küsimus? Kuigi kindlasti on olemas teatud olukorrad, mis nõuavad, et magaksid riietes, on samuti hea kasutada ära iga võimalus alasti magamiseks. Miks?

Alljärgnevalt kaheksa põhjust, miks on hea alasti magada.

1. põhjus: nii magad öösel paremini

Unusta siidpidžaamad, unemaskid või kõrvatropid – heaks uneks ei ole vaja muud kui sinu alasti keha. Tõsi ta on – teadlased on välja selgitanud, et alasti magamisega kaasnev vabadus tagab parima öise puhkuse (ja seega ka palju energiat, et pista rinda kõigega, mida järgmine päev toob).

2. põhjus: suurem enesekindlus

Ei ole mingi suur saladus, et kui tunneme end oma kehas mugavalt, oleme rõõmsad ja enesekindlad. Ja kuidas siis hakata end oma nahas mugavamalt tundma? Hea füüsilise vormi saavutamine on selle eesmärgile jõudmiseks kindlasti hea viis, aga enne,kui hakkad oma kehalist vormi parandama, võid hoopis harjuda ja kohaneda oma kehaga sellisena, nagu see parajasti on. See tähendab, et veedad võimalikult palju aega alasti ja ööd on selleks muidugi parim aeg.

3. põhjus: see võib sind õnnelikuks teha

Kui sul on kaaslane, kellega jagad voodit igal ööl (või vähemalt sageli), on sul suurepärane võimalus suurendada oma õnnetunnet, magades alasti tema kõrval. Miks? Sest nahakontakt paneb organismi tootma hormooni nimega oksütotsiin, mis tõstab hommikul nii sinu kui ka su kaaslase tuju.

4. põhjus: see on tervisele kasulik

Stress on tänapäeval oluline elukvaliteedi tegur. Stress ei muuda meid mitte ainult õnnetuks, vaid see mõjutab negatiivselt ka tervist, põhjustades mitmesuguseid haigusi (või suurendades haigestumise tõenäosust), sealhulgas mõned väga rasked haigused, mis võivad lõppeda surmaga. Lahendus? Vähem tööd ja rohkem lõbu, aga lisaks sellele võib aidata ka alasti magamine. See vähendab kortisooli-nimelise hormooni sisaldust organismis, aga mitte ainult seda! Alasti magamine võib alandada ka vererõhku, kolesterooli taset ja leevendada premenstruaalse sündroomi sümptomeid.

5. põhjus: see kaitseb palavuse eest

Soojemal ajal on kerge magades üle kuumeneda, mis ei põhjusta mitte ainult higistamist ja ebamugavust, vaid võib tekitada ka hormonaalset tasakaalutust. Kui hakkad alasti magama, vähendad kõvasti võimalust, et puutud kokku nende negatiivsete teguritega, ja ärkad, nagu plaanisid – värske ja puhanuna, valmis suurteks tegudeks.

6. põhjus: see aitab ennetada vaginaalseid haigusi

Suletud ja niiske keskkond ümber vagiina pakub bakteritele häid arenemisvõimalusi ja bakterid võivad põhjustada ebameeldivaid terviseprobleeme. Seepärast on keha selle piirkonna hügieen nii oluline, kuid naised saavad võimalike terviseprobleemide ennetamiseks palju ära teha ka alasti magades ja seega võimaldades õhul paremini ringelda kui siis, kui keha on kaetud mitme riidekihiga.

7. põhjus: see edendab kasvuhormooni tootmist

Teadlased on kinnitanud, et riietes magamine takistab mõnikord organismis kasvuhormooni tootmist. Ja kuna see hormoon stimuleerib öösel kõiki elutähtsaid organeid, tugevdab immuunsüsteemi ja seega vähendab ka südamehaiguste, diabeedi ja mitmete teiste isegi surmaga lõppeda võivate haiguste tekke võimalust, tasub võtta kõik ettevaatusabinõud, et hoida kasvuhormooni tase kehas stabiilsena. Riieteta magamine võib sellele kindlasti kaasa aidata.

8. põhjus: parem seksuaalelu

Seksuaalsust uurivad teadlased on kinnitanud, et alasti magamine parandab üldiselt seksuaalelu kvaliteeti. Mitte ainult seepärast, et see võib suurendada partneri iha, vaid ka sellepärast, et see õpetab meid olema oma kehast rohkem teadlik. See võib suurendada ka su sensuaalsust ja aidata jõuda tõelise seksuaalse ärkamiseni. See ei ole hea mitte ainult armuelule, vaid parandab oluliselt ka tervist ja üldist elukvaliteeti.

Allikas: Dormeo

Head Uudised GoodNews