1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Marit Ilison esitleb juba sel nädalal uut naistekollektsiooni
Marit Ilison esitleb juba sel nädalal uut naistekollektsiooni

Marit Ilison esitleb juba sel nädalal uut naistekollektsiooni

Üle nelja aasta esitleb moedisainer ja kunstnik Marit Ilison kauaoodatud naistekollektsiooni. 26. septembril avab Ilison HOP galeriis isiknäituse “Teine” ning 28. septembril esitleb samanimelist kollektsiooni Disainiöö moeprogrammi raames Kultuurikatla Aias.

Rahvusvaheliselt tunnustatud projekti “70 puuvillast kitlit” autor Marit Ilison on viimasel ajal tegelenud kontseptuaalsete teoste, meestemoe ja õpetamisega ning esitlenud oma töid New Yorgis, Londonis, Berliinis ja Helsingis. Uus kollektsioon on inspireeritud tegusatest naisterahvastest, kes jõuavad hommikuselt tolmustelt võtteplatsilt õhtustele raamatuesitlusele ning saadavad vahepeal korda lugematul arvul asju.

Ilison pakub oma kollektsiooniga, mida iseloomustavad sõnad minimalism, mugavus ja soojus, aeglast ja kauakestvat moodi.

Marit Ilison on kunstnik, vabakutseline moedisainer ja Eesti Kunstiakadeemia õppejõud, kes, tsiteerides Tanel Veenret, “naudib ilmselgelt erandi staatust, hõljudes vabalt eri valdkondade vahel – ta võib nautida ühtviisi nii küpsetamist, rätsepakunsti, ruumiinstallatsioone, musitseerimist kui ka õpetamist.”. Marit Ilisoni loomingus põimuvad olenemata valdkonnast keerukad mõttelõngad, esteetilist naudingut pakkuv vorm ning tihtipeale suuremahuline ja aeganõudev tehniline teostus.

HOP galeriis esitletav näitus on jätk Mariti varasematele ruumi- ja kohaspetsiifilistele installatsioonidele “Lúmine Ibrentum”, “Värav” ja “Mets” ning saadab verivärsket kollektsiooni kontseptuaalselt. Keha ja ruumi vahelist suhet vaatlev kunstnik soovib ka sel korral luua kogemuse, mis on kindlasti põnev nii kunstisõltlasele kui ka neile, kes muidu kunagi galeriidesse ei satu.

Kollektsiooni esitlus Kultuurikatlas 28. septembril on osa Disainiöö Moekolmiku moeetendustest ning lisaks Marit Ilisonile näitavad oma loomingut k00d.ee ja Johanna Nurm.

Kollektsioon “Teine” jõuab vaatajate ette kell 19.00.

Marit Ilisoni isikunäituse “Teine” avamine HOP galeriis 26. septembril kell 18.00. Näitus on avatud 27.09 – 15.10, N-T 11-18, Hobusepea 2. NB! Reedel, 27. septembril on galerii avatud kuni kella 21.00ni.

Värske naistekollektsiooni riideid saavad kõik huvilised soetada pop-up poest, mis avatakse vaid neljaks päevaks kohvikus Klaus.

Neljapäeval, 3. oktoobril kell 17.00 toimub poe avamise puhul vestlusõhtu Marit Ilisoniga, mida juhib disainikriitik ja Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi direktor Kai Lobjakas.

Pop-up pood kohvikus Klaus (Kalasadama 8) on avataud 4.10-6.10 12.00-18.00. Kõikidel päevadel on disainer ka ise kohal.

Head Uudised GoodNews