1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Meigisoovitusi aastavahetuseks jagab meigikunstnik Maria Indermitte!
Meigisoovitusi aastavahetuseks jagab meigikunstnik Maria Indermitte!

Meigisoovitusi aastavahetuseks jagab meigikunstnik Maria Indermitte!

minust
Maria Indermitte

Meigikunstnik Maria Indermitte on noor meigikunstnik, kes on end samm-sammult ise ülesse töötanud ning jõudnud juba naiste südametesse oma imeliste pintslitõmmetega meigikunsti valdkonnas.

Otsustasime Marialt uurida, kui julgelt ta julgeb unistada ning millised on tema soovitused aastavahetuse meigiks.

Maria, oled veel väga noor, kuid unistad juba suurelt. Kust tuli tunne ja otsus hakata tegelema meigikunstiga ja milline oli algus?

Unistuste maailmas olen ma alati hõljunud. Vahel võib-olla isegi liigagi. Aga nagu minu üks lemmiktõdesid ütleb, et “Meie elu on selline, missugused on meie mõtted” (Marcus Aurelius) ehk tänasega sa juba loodki homset ja seega püüan kõigest mulle kasulikust alati julgemalt ja suuremalt unistada.

Foto: Andrei Chertkov
Foto: Andrei Chertkov

Otsus jumestamisega tegelema hakata oli pigem loomulik asjade kulg. Nii 3-4 aastat tagasi tekkis suurem huvi meigimaailma vastu ja siis juba avastasin, et olin pidevalt kokku ostmas erinevaid ilutooteid, ekstreemsemaid lauvärve ja asju, mida soovisin lihtsalt kodus enda peal katsetada – erinevad värvide mängud ja tehnikad. Siis juba võtsin oma lähimad sõbrannad ette ja harjutasin järjepidevalt nende peal. Kõik pidustused, mis olid, tegid mul alati tuju heaks, sest siis sai jälle harjutada. Nii ma harjutasin kodus omal käel pikalt ja siis paningi paika, et hiljemalt aasta jooksul lähen meigikooli õppima. Läksin sellel aasta alguses Eesti Meigikunstnike Ühenduse meigikooli ning poole aasta pärast soovisin juba uuesti minna. Siis juba edasijõudnute kursusele. Ja kohe peale viimast meigikursust ootas mind ees Eesti Meistrivõistlused Jumestamises, milleks valmistumine arendas mind jällegi väga palju.

Ja need kolm minu jaoks olulist sündmust mahtusid kõik sellesse 2013 aastasse – lihtsalt imeline kui ruttu ja tõsiselt asi käima läks :)!

Kui võtad kätte pintslid ja värvid, siis milline tunne sinu sees elama hakkab? Kas tunned, et see ongi see õige?

Foto: Margus Vilisoo/MxM Stuudio
Foto: Margus Vilisoo/MxM Stuudio

Jah – see on täiesti õige tegevus minu jaoks! Minu jaoks on jumestamine ka pingeid maandav tegevus. Kui sportlane läheb jooksma, et minna oma maailma sisse, siis mina saan sama tunde jumestades. Teen oma tööd ja keskendun täiesti tulemusele, jättes maha selleks ajaks argipäeva mõtted. Tean, et see on minu valdkond ja soovin selles aina edasi liikuda!

Kellega oled jõudnud juba koostööd teha, millised on põnevamad projektid?

Nagu mainisin, siis elu on minu jaoks suuri pöördeid võtnud just sellel aastal ja praegusel sügis/talv hooajal olen teinud koostööd mitmete suurte tegijatega: Oriflame’ga, jumestanud modelle Liina Steini moeshow’l, Keep moeshow’l, teinud Kroonika esikaant, Zenja Fokiniga palju erinevaid projekte, Foorumi ostuöö moeshow’l jumestanud, Arttu Karvoneninga ja õdede Vandlitega (Anna ja Alli-Liis) tegime ühiseid moefotosid Living Modelsile ja praegu on käsil üks pikem projekt GoodNewsi peatoimetaja Monika Kuzmina. Kokkuvõttes olen jõudnud juba päris palju aga sisimas tean siiski, et see on alles algus ja kõige põnevamad hetked ning veel suuremad projektid ootavad mind ees.

Millised on eestlaste jumestamise harjumused? Mis on suurimad vead, mida tehakse?

Foto: Christo Neemre
Foto: Christo Neemre

Minu meelest väga paljud naised siiski oskavad iseennast kaunimaks muuta, kuid professionaalse jumestaja käe all on ikkagi tulemus laitmatum ja täiuslikum. Üldpilti vaadates teeb siiski igaüks sellise jumestuse ja silmameigi, millega ollakse suutlikud hakkama saada. Selles suhtes on meie eestlaste tagasihoidlikkus kasulik, ei kiputa liialdama ilumeigis aspektidega, mida tegelikult ei osata. Kuid jah, inimestel toimivad erinevad nipid ja tehnikad, mis igaühele ei sobi aga suurimaks veaks pean mina seda, kui ennast tehakse koledamaks. Vale jumestuse põhjatoon, kurvaks ehk allapoole joonistatud silm, ülipeenikesed ja valesti asetsevad kulmud. Oluline on siiski vaadata proportsioone, värve ja et kõik omavahel mängima hakkaks ja looks kauni terviku.

Foto: Arttu Karvoven
Foto: Arttu Karvoven

Palun räägi hetke meigitrendidest. 

Praegused märksõnad on mahlakas huul, suitsune silm, glitter ja sädelus, lillakad ja punased huuled – ehk siis võib ka öelda, et tume ja romantiline.

Olen tähele pannud, et palju saadakse hetkel inspiratsiooni 1920. aastatest, mis on ka üheks minu lemmikajastuks jumestuse poolelt, tõeline klassika.

Kui inimene soovib teha särava meigi, siis millised on hädavajalikud komponendid selleks?

Täiuslik jumestus saab siiski alguse laitmatust põhjast ehk olgu sul tehtud nii kaunis silmameik kui võimalik aga kui sul on ebaühtlane meigipõhi, siis see silmameik ei mõju lihtsalt. Vali õige tooniga jumestuskreem ja peale matistav puuder põhja kinnitamiseks, natukene pruunistavat puudrit (modelleerimine ja tuua välja oma parimad näojooned) ja kerge õhetav kuma põskedele. Kindlasti ei tohiks unustada vaadata üle oma kulmud, värvida ripsmed. Alati toimib ajatu klassika – must lainerijoon ning särav huul (olgu see siis punase erinevad varjundid, lillakad või oranžid ja aprikoositoonid). Kõik töötab ja näeb kaunis välja, kui leida see õige tasakaal ja sobivus. Kui ma ise ei jõua silmameiki omale teha, siis ongi minu kiirvariandiks laitmatu põhi, lainer ja särav huul.

Palju on kirjutatud suitsusilmast ja sellest, et seda on väga raske teha. Räägi natukene, miks see nii raskeks osutub inimestele ja kas see on tegelikult ka nii raske?

Foto: Jelena Rudi
Foto: Jelena Rudi

Ma ei oska ette kujutada, miks see paljudele raskeks osutub, võib-olla seepärast et kardetakse lihtsalt tumedat silma? Mis ma ikka ütlen selle peale, tuleb kodus ise harjutada ja harjutada ning leida enda peal töötavad õiged nipid. Mina soovitangi kodus ise harjutada. Kui tahad peole minnes suitsusilma teha endale, tuleks olla kindel, et see sul ka soovitult välja tuleks. Praegu on internetis kõikvõimalikke erinevaid videosi ja õpetusi, mis aitavad ja mille järgi on võimalik ka suitsusilma tegemine selgeks saada.

Äkki sa annaksid mõned nipid aastavahetuse meigiks!

Foto: Andrei Chertkov
Foto: Andrei Chertkov

Aastavahetuse meik võiks siiski olla särav ja glamuurihõnguline. Soovitaksin õrna suitsusilma, lainerijoont, kunstripsmeid ja veinikarva pilkupüüdvat huulepulka. Naine võiks särada ja silma paista ka siis, kui ta seisab üleni ehitud kuusepuu kõrval, nii et tagasihoidlikkuse võib sellel päeval ära unustada.

Kui meie lugejatel tekkis huvi saada sinu käe all ilusaks aastavahetuseks, siis kust nad sind leiaksid?

Olen väga kergesti kättesaadav facebookis!

Sealt leiab ka minu edasised kontaktid. Rõhutaksin veel seda, et liigun pidevalt Tallinna ja Pärnu vahet ja seega teen ka tööd seal, kus parajasti vaja. Kuid selle aasta viimasel päeval tegutsen ja olen valmis kliente vastu võtma Pärnus.

Millest unistad?

Foto: Rita Talisoo
Foto: Rita Talisoo

Järgmisest sügisest loodan õppida grimmikoolis. Soovin jõuda oma elus kaugele. Hetke unistus on unistus töötada grimeerijana ja samuti ka selle kõrvalt vabakutselisena erinevaid projekte teha. Ma ei jõua seda aega juba ära oodata, kui grimeerija paberid oleksid tehtud ja leiaksin omale töö teatrisse, minu unistuste töökohta.

Millest võiksid Eesti inimesed unistada? 

Inimesed võiksid julgeda unistada kõigest, mida nad ihaldavad ja järgida oma unistusi, mille poole püüelda. Leian, et väga oluline on teha endale selgeks oma unistused ja seejärel tegutseda nii, et ühel päeval on unistusest saanud reaalsus.

VAATA GALERIID!

Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews