1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Mis on riitsinuseõli ja kuidas ta sind aitab?
Mis on riitsinuseõli ja kuidas ta sind aitab?

Mis on riitsinuseõli ja kuidas ta sind aitab?

Riitsinuseõli ehk kastoorõli on riitsinuse seemnetest saadav kollakas õli. Seda heade omadustega õli on kasutatud juba ammustest aegadest. Õlis sisalduv ritsinoolhape aitab võidelda viiruste ja bakteritega ning seega sobib suurepäraselt akne, dermatiidi ja teiste nahaprobleemide ravimiseks. Õli imendub sügavatesse nahakihtidesse ja niisutab ning toidab seda rikkalikult, mille tulemusena näeb nahk välja terve ja nooruslik. Tänu sellele, et ta tungib ka kõige sügavamatesse nahakihtidesse aitab õli parandada väikeseid haave ja arme, sealhulgas venitusarme. Samuti aitab vähendada pigmendilaike. Kasutades ripsmetel, soodustab nende kasvu ja muudab nad tihedamaks ja läikivamaks. Tänu antibakteriaalsele toimele kaitseb ka peanahka ja juukseid ennetades juuste väljalangemist. Omega rasvhapped toidavad ja niisutavad juukseid. Lisaks muudes nahahooldustoodetes kasutame riitsinuseõli ka seepides, kuna see õli aitab kaasa tihke ja pehme vahu tekkimisele.

Kuidas kasutada?

• Kanna vatitiku või ripsmeharjaga õli ööseks ripsmepiirile ja/või ripsmetele, kuid väldi limaskestale sattumist. Loputada ei ole tarvis, kuna see imendub ööga sisse. Õli aitab kasvatada ning tugevdada enda olemasolevaid ripsmeid. Mina kasutasin ripsmepikenduste eemaldamise järel ning aitas päris hästi, meeletut kasvu ma küll ei täheldanud, kuid ripsmed olid tihedamad ega  langenud enam nii kergelt välja.
• Hõõru küüntele või tee sooja õlivanni, see soodustab küünte kasvu, pehmendab küünenahka ja tugevdab küüneplaati. Sel viisil kasutan antud õli ka kõige tihedamalt ning see tõesti aitab, küüned enam ei lõhene ega murdu ka nii kergelt.
• Regulaarsed juuksemaskid toidavad ja tugevdavad juukseid. Lisaks väldivad kõõma teket. Õli võib segada maskiks või kanda  juusteotstele, lasta seista ning seejärel lihtsalt maha pesta. Sel viisil kasutan seda  umbes kord nädalas. Maski teha on väga lihtne ning maskina on õli juustest lihtsam ka välja pesta.
• Määri enne külma kätte minekut huultele või kanna juba lõhenenud ja külmast kahjustatud  huultele.
• Õli soodustab väiksemate kriimustuste paranemist, lihtsalt kanna veidi haavale ja lase sisse imenduda.
• Määri jalgu ning pane ööseks jalga puuvillased sokid, hommikuks on jalanahk pehme ning puhanud.

Juuksemaski retseptid

Maske võiks peas hoida 15 minutit kuni 2 tundi. Ei tee halba jätta mask pähe ka terveks ööks, kuid seejärel pead pesema hommikul juukseid kaks korda ning jaheda veega.

2 muna + 2tl riitsinusõli
1 muna + 2tl mett + 2tl riitsinusõli
1 muna + 2 tlpl oliiviõli + 2tl riitsinusõli

Head katsetamist!
Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews