1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Moekuulutaja kestab sel korral terve nädala
Moekuulutaja kestab sel korral terve nädala

Moekuulutaja kestab sel korral terve nädala

Foto: Tartu Kaubamaja keskus

Täna algas Tartus Moekuulutaja moenädal, mille jooksul tuuakse publikuni põnev moefilmide miniprogramm, Eesti disaini pop-up pood ning kaks päeva täis moeetendusi ja iluüritusi.

„Korraldame Moekuulutaja moesündmust tänavu juba kaheksandat aastat, kuid sel aastal otsustasime laiendada ürituse kontseptsiooni, pakkuda publikule midagi uut ja põnevat ning  muuta kahepäevane moeüritus mitmekülgse programmiga moenädalaks,“ sõnas Tartu Kaubamaja tegevjuht Marju Jeedas.

Moenädal algas täna Tartu Kaubamaja kolmanda korruse aatriumis Eesti disaini paremikku esindava pop-up poe avamisega, mis toob tartlasteni kohalike disainerite kõige uuema loomingu. Eesti disaini pop-up poes on esindatud rõivad disaineritelt nagu näiteks Varkki, Kalle HT, Xenia Joost, Karolin Kuusik, Pohjanheimo, Marimo ja Iris Janvier, aksessuaarid Kadri Kruusilt ning ehted brändidelt Gram, New Vintage by Kriss ja Anni Varm.

Xenja Joosti looming
Foto: Marin Sild

9. ja 10. oktoobril läheb käima Moekuulutaja moefilmide miniprogramm, mis toob huvilisteni PÖFFi moefilmide eriprogrammis suurt publikumenu nautinud filmid.

9. oktoobril linastub „Nägudest: supermodellid siis ja praegu“ (About Face: Supermodels Then and Now), mis räägib viimase 50-aasta kõige tuntumatest supermodellidest, nende vananemisest ning kuidas nende välimus on defineerinud erinevate põlvkondade jaoks ilu mõiste ja 10. oktoobril  “Jumal, päästa mu kingad!“ (God Save My Shoes), mis on lõbus dokumentaalfilm naistest ja nende suhtest kingadega. Filmiseansid toimuvad Tartu Kaubamaja keskuse teisel korrusel, mõlemad filmid algavad kell 18.00 ning on kõigile tasuta.

Reedel saab avalöögi traditsiooniline Moekuulutaja moeetenduste ning iluürituste programm, mille kõrghetkeks on 11. oktoobril kell 18.30 toimuv Eesti moedisainerite pidulik galaetendus, kus tulevad esitlusele õhtukleidid tuntud Eesti disaineritelt nagu Aldo Järvsoo, Hanna Korsar, Pohjanheimo, Xenia Joost, Liisi Eesmaa, Iris Janvier ja Antonio.

Lisainformatsioon ja moenädala kava www.tartukaubamaja.ee/moekuulutaja

Head Uudised GoodNews