1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Naiste- ja lastemoes domineerivad loomamustrid ning pastelsed toonid
Naiste- ja lastemoes domineerivad loomamustrid ning pastelsed toonid

Naiste- ja lastemoes domineerivad loomamustrid ning pastelsed toonid

BrittaRatasKevade tulek rõõmustab ilmselt pea kõiki, sest nüüd on võimalik figuurivaenulikud rõivad järgmist lund ootama jätta ning end päikeselisteks päevadeks valmis sättida. Stilistid Britta Ratas, Piret Vapajeva ja Kirsi Altjõe tutvustavad suundi ja trende, millega sel kevadel enda ning oma järeltulijate garderoobi võiks täiendada.

Britta Ratase sõnul domineerivad naistemoes peamiselt 4 suunda: eksootiline mustrimaailm, must-valge ja geomeetriline minimalism, kunstist inspireeritud jõulised värvilahendused ning alati kevadel “tärkav” pastelliplahvatus.

“Kõige julgemad moejüngrid riietavad end kindlasti trooplistesse mustritesse, kus leidub nii floorat kui faunat,” kinnitab Britta Ratas.

“Lisaks loomadelt ja taimedelt laenatud välimusele leiab kangastelt ka palju triipe, täppe ja ruute. Mida julgem on rõivakandja, seda silmatorkavam võib olla tema välimus,” lisas ta.

Tagasihoidlikumad moenautijad saavad endale valida neutraalsemad pastelsed toonid või hoopis klassikalise must-valge kombinatsiooni. Kevad toob endaga kaasa ka vikerkaarevärvid ning erinevate tugevate värvidega mängimine ja nende omavaheline kokku sobitamine on samuti trendikas.

Ka noortemoes on aukohal värvid, kinnitab Piret Vapajeva.

Silvian Heach_2014“Rõhk on värvide omavahelisel kombineerimisel, julgete värvikombinatsioonide läbiproovimisel. Värve esitletakse kihtidena, tekitades uusi toonide varjundeid ja värvimänge,” ütleb Piret Vapajeva.

“Noored on avatud kõike uut proovima nii tehnoloogias kui moes. Nad ei karda võtta riske ja seetõttu on nende rõivalahendused tihti ootamatult põnevad,” lisas Piret.

Lastemood on inspiratsiooni saamiseks samuti pilgud looduse poole pööranud. Kirsi Altjõe ütleb, et kõige moodsamad lasterõivad on leopardi-, sebra- ja tiigrimustrilised, samuti on popid loomapiltidega pluusid ja kampsunid. Paljudes kollektsioonides leidub uudseid graafilisi lahendusi, mis on sündinud koostöös kunstnikega. Lastemoes leidub palju ka mahedamaid toone, värvidest domineerivad beežid ja roosad, pastelsed mündi-sidruni-selleri-sirelitoonid.

Kevadtrendidega saad end kurssi viia Moekuulutaja moeetendusi vaadates, mis toimuvad juba sel reedel ja laupäeval Tartu Kaubamaja keskuses.

Etenduste stilistideks on Britta Ratas, Piret Vapajeva ja Kirsi Altjõe.

Täpsem info SIIN!

Head Uudised GoodNews