1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Parfüümid – harmoonia nootide ja iseloomu vahel
Parfüümid – harmoonia nootide ja iseloomu vahel

Parfüümid – harmoonia nootide ja iseloomu vahel

Kuidas valida õiget parfüümi? Kõik algab isiksusest, sest parfüümid võimendavad kandja isikuomadusi. Leia oma iseloomuga lõhn 1a.ee suurest valikust!

Mis saab olla ühe lõhna soetamises keerulist? Tegelikult on parfüümimaailm lausa omaette teadus – erinevad lõhnanoodid, magusus, värskus, püsivus jpm. Lisaks sellele reageerivad parfüümid kandja nahaga lõhnates erinevate inimeste peal hoopis erinevalt. Seega „sõbranna soovitas“ meetod parfüümimaailmas ei toimi, igaüks peab valima oma lõhna vastavalt isikuomadustele.

Järgnevalt annamegi mõned head näpunäited selles otsatus maailmas orienteerumiseks, loe lähemalt!

Alustame algtõdedest

Kindlasti oled kuulnud nootidest muusikamaailmas? Kuid kas teadsid, et ka parfüümimaailmas mängivad noodid suurt rolli – täpsemalt lõhnanoodid. Parfüümid koosnevad kolme tüüpi nootidest:

  • Tipunoodid – kujundavad parfüümi esmamulje;
  • Südamenoodid – need panevad paika lõhna iseloomu;
  • Põhjanoodid – avalduvad viimasena ning kestavad kõige kauem.

Täpselt nii, nagu inimeste muusikamaitse on erinev, erinevad meie maitsed ka parfüümide osas. Just seetõttu tulebki välja valida Sinu isiksusega harmoneeruv lõhnabukett, mille noodid paitavad Sinu meeli parimal võimalikul viisil.

Tipunoodid kujundavad esmamulje

Parfüümi peale piserdamisel lenduvad õhku tipunoodid ehk ülemised noodid, mida on tunda esimeste sekundite jooksul. Teatavasti on esmamulje väga oluline, seetõttu mängivad tipunoodid lõhnabuketis väga olulist rolli. Reeglina ongi tipunoodid väga jõulised ja värsked – nende loomisel kasutatakse enamasti ingverit ja tsitruselisi, mis annavad parfüümile puuviljase või siis veidi mõrkja aroomi.

Samas ei tohiks parfüümi valida esmamulje põhjal, sest nagu eelnevalt öeldud, reageerivad parfüümid tundide jooksul kandja nahaga ning muudavad oma aroomi. Selle reaktsiooni käigus saavad tipunootidest südamenoodid, millest räägime kohe lähemalt. Loe edasi!

Foto: Shutterstock.com

Südamenoodid näitavad iseloomu

Kui tipunoodid kujundavad esmamulje ning on justkui sissejuhatus parfüümi olemusse, siis südamenoodid panevad paika lõhna iseloomu. Südamenoodid on reeglina mahedamad ja täidlasemad ning domineerivad kandja nahal pikalt peale tipunootide hajumist.

Kõige populaarsemad südamenoodid on roos ja lavendel, kuid tihti kasutatakse ka puuviljanoote, kaneeli ning kardemoni. Võib öelda, et parfüümid näitavad oma tõelist iseloomu südamenootide kaudu ja seetõttu on ääretult tähtis, et just need noodid kõlaksid kandja nahal kõige kaunimalt! Kui parfüümi südamenoodid on kõlanud, on teatepulk põhjanootide käes, mida tutvustame järgmisena.

Lõppakordi panevad põhjanoodid

Siis, kui tipu- ja südamenoodid on oma töö teinud, on lõppsõna põhjanootide öelda – need on noodid, mis püsivad kandja nahal kõige kauem. Väide, et mõned parfüümid püsivad rõivastel lausa nädalaid tundub ilmselge liialdusena? Tegelikult on täiesti võimalik, et väga kvaliteetsete parfüümide põhjanoodid ei haju ka nädalate möödudes.

Parfüümimaailmas on kõige levinumateks põhjanootideks sandlipuu, muskus ja vanill, mis kõnetavad ning paitavad väga paljude inimeste haistmismeeli. Oled Sina üks neist?

Foto: Shutterstock.com

Erinevad parfüümid kestavad erinevalt

Kas oled kuulnud, et ühe ja sama brändi parfüüm võib nahal kesta 2-6 tundi? Kuid millest selline erinevus? Siin tuleb mängu lõhna tüüp, kuna erinevad parfüümid on erineva kontsentratsiooniga. Enamasti on igast brändilõhnast saadaval kolm eri tüüpi parfüümi:

  • Eau De Cologne (kestab kuni 2 tundi);
  • Eau De Toilette (kestab kuni 3 tundi);
  • Eau De Parfum (kestab 4-6 tundi).

Missugune siis valida? Tegelikult mängib siinkohal rolli hind – Eau De Cologne on Eau De Parfum versiooniga võrreldes soodsam. Samas, mida lühemat aega lõhn nahal püsib, seda rohkem tuleb seda peale piserdada ning seda rohkem parfüümi kulub. Kokkuvõttes on kulud tasakaalus!

Õige parfüümi leidmine on omaette väljakutse – see peab sobima kandja iseloomuga, paitama tema lõhnataju ja kestma nahal tunde. Uuri, missugused parfüümid on 1a.ee laias sortimendis ja leia oma lemmiklõhn!

Tegemist on reklaamartikliga!

Head Uudised GoodNews