1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Pigem uus soeng, kui ilukirurgia
Pigem uus soeng, kui ilukirurgia

Pigem uus soeng, kui ilukirurgia

© Getty Images

Võimalik, et sinu 30ndast sünnipäevast on juba tükk aega möödas, kuid soovid endiselt sama noor ja energiline välja näha. Juuste pisut heledamaks muutmine võib olla igati sobiv viis selle saavutamiseks.

Inimesed seostavad blonde juukseid noorusega rohkem kui ühtki teist juuksevärvi. Mõistagi reserveerib loodus väga heleda blondi värvi üksnes kõige noorematele. Heleblondid juuksed muutuvad aastate möödudes mõne tooni võrra tumedamaks. Samas ei pruugi heledamad juuksed optiliseks noorust taastavaks võluveeks osutuda ning ei pruugi nooruslikku välimust tagasi tuua.

Selleks, et uue juuksevärvi toime oleks positiivne ning annaks meile noorema väljanägemise, peab see mõjuma loomulikult. Täpselt nii, nagu säravvalged hambad mõjuksid 70-aastase suus kohatult, kaotab vananedes oma võlujõu ka plaatinablond juus. Vananemisvastases strateegias on olulisel kohal teravate kontrastide vältimine. Süsimustaks värvitud ja trendikasse paažisoengusse lõigatud, väga sirge tukaga soengud oleksid lahedad olnud kahekümneaastaselt. Kust siis jookseb see maagiline piir sobiva ja sobimatu stiili vahel? Ainus viis juukseid värvides nooremat väljanägemist saada on leida meie näojumet positiivselt rõhutav värv.

Nooruslikud juuksevärvid: kuidas juuksevärvi abil noorem välja näha

• Kui kõhkled kahe tooni vahel, vali alati heledam – eeldusel, et su juuksed pole juba keskmiselt blondid või heledamad. Heledamad juuksevärvid avaldavad jumele tumedatega võrreldes positiivsemat mõju.
• Kõik tuhkblondid toonid teevad noorusliku välimuse osas imet: see värv tasakaalustab punakaid plekke, pehmendab näojooni ning aitab edukalt varjata esimesi halle juukseid.
• Ka juukselõikus peab olema sobiv. Kõige parem on soeng, mis laseb juustel loomulikult liikuda ning lubab üksikutel salkudel näole langeda. Nii jääb elav mulje ning nägu ümbritsev raam on pehmem kui lühikeste harjaste või tugevalt üle pea kammitud juuste korral.
• Juuste loomuliku ja pehme välimuse säilitamiseks kasutage soenguvedelikke, vahtusid ja kerget juukselakki.

Nooruslik juuksevärv: väldi lõkse

• Juuste värvimisel esinemiste vananemise märkidega võitlemiseks on kolm puudust, mida ei tohiks kindlasti eirata. Esiteks, jume peegeldab punast värvi ning rõhutab kahvatunahka ja punaseid laike. Teiseks, punased pigmendid ei kinnitu hästi hallidesse juustesse. Ühtlase värvimistulemuse saamiseks peab värv olema väga intensiivne. Kolmandaks, loomulikud punapead on nii haruldased, et selline valik tõmbab kindlasti tähelepanu kui ilmselge katse noorem välja näha.
• Mustad juuksed on kahvatule näole liiga räigeks raamiks ning võimendavad iga detaili sinu näos. Lisaks rõhutavad mustad juuksed iga kortsu.
• Toretsevad kärtssinised sünteetilised triibud või sarnased karjuvad detailid väljendavad mängulist ja julget isiksust. Samas ei muuda need mitte kedagi nooremaks. Selle asemel aga rõhutavad need sinu soovi noorem välja näha. Selline julge individualism ei sobi kohe kindlasti igaühele.

Allikas: Schwarzkopf

Head Uudised GoodNews