1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Reet Ausi moekontserdiga kogutakse toetust Teadliku Muutuse Kunsti Kooli ehituseks Lilleorgu
Reet Ausi moekontserdiga kogutakse toetust Teadliku Muutuse Kunsti Kooli ehituseks Lilleorgu

Reet Ausi moekontserdiga kogutakse toetust Teadliku Muutuse Kunsti Kooli ehituseks Lilleorgu

Trash to Trend20.-21. novembril toimub Kultuurikatla uues Black Box saalis Reet Ausi moekontsert “Trash to Trend”, tuues kokku keskkonnateadliku disaini ning improvisatsiooniliste proovide käigus haruldase koosluse poolt loodud muusika. Moekontserdi üks olulisi eesmärke on koguda piletituluga toetust Lilleoru Teadliku Muutuse Kunsti Kooli ehituseks. Mõlemat tegevust seob ja iseloomustab keskkonnateadlik käitumine.

Lilleoru Teadliku Muutuse Kunsti Kooli on ehitatud juba aastast 2011 ning seda on tehtud annetuste ja ühistöö baasil, talgute korras ja nädalavahetustel. Tegemist on suurima roopakkidest ehitisega Eestis ning esimese selletaolise avaliku hoonega kogu maailmas. Kooli projekteerimisel võeti aluseks Põhuteatri puitkonstruktsioon, mis oleks muidu lammutamise järgselt prügimäele viidud. Uus kool soovitakse valmis saada aastaks 2018 ning kooli peamine eesmärk on pakkuda inimestele teadmisi ja oskusi oma hoiakute ja harjumuste ümber kujundamiseks, et tegutseda tulemuslikult ning leida paremad lahendused elus ette tulevatele olukordadele. Raha kogutakse kooli jaoks 12. detsembrini ka Hooandjas.

Reet Ausi moekontsert toob kokku keskkonnateadliku disaini ja originaalmuusika, mille loojateks ja esitajateks on Reet Aus, Tõnis Mägi, Jarek Kasar, Anne Türnpu, Eva Koldits, Hendrik Kaljujärv, Kärt Johanson ja Maret Mursa. Videokunstnik on Emer Värk. “Trash to trend” liidab üheks disaini, mõtlemapanevad videokaadrid moetööstuse mõjust meie elukeskkonnale ja kõige olulisema: improvisatsiooniliste proovide käigus haruldase koosluse poolt loodud muusika. Moekontserdiga lauldakse lahti Kultuurikatla uus Black Box saal ning piletituluga kogutakse toetust Lilleoru Teadliku Muutuse Kunsti Kooli ehituseks.

Moekontsert toimub vaid kahel korral 20.-21. novembril Kultuurikatlas, Põhja pst 27a. Piletid müügil Piletilevis.

Sündmus saab teoks tänu Eesti Kultuurkapitalile, Kultuurikatlale ja Kõue mõisale. Üritust korraldavad MTÜ Reuse ja MTÜ Lilleoru.

Head Uudised GoodNews