1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Tallinn Fashion Week´i kolmanda päeva lõpetas suurejooneline Ivo Nikkolo juubelishow
Tallinn Fashion Week´i kolmanda päeva lõpetas suurejooneline Ivo Nikkolo juubelishow

Tallinn Fashion Week´i kolmanda päeva lõpetas suurejooneline Ivo Nikkolo juubelishow

Foto: Jelena Rudi
Foto: Jelena Rudi

Eile sai näha mitut ülinaiselikku valmisrõivaste kollektsiooni, aga ka märksa süngemaid moekäsitlusi.

TIINA by Tiina Talumees pret-a-porter kollektsioon veetles rahuliku naiselikkusega. Lavale liuglesid kleidi, mis muudavad iga naise siredaks kaunitariks – väga täpsete proportsioonidega kehaembavad lõiked, hõlmikdetailid ja peen päikeseplisseer. Pehmed hallid, öösinised, killuke kuldbeeži ja punast pakkusid valitsevatele mustadele meeleoludele tundlikku alternatiivi.

Marilin Sikkal demonstreeris tõelist vaatemänguliste kleitide pillerkaari. Lavale jõudnud tualettide seas oli suurema ja väiksema efektsusastmega pilgupüüdjaid, põhitähelepanu läks tahtmatult just kangastele endale, jättes tihti lõike tahaplaanile. Luksusliku ja vaoshoitud siidi kõrval leidus ka üllatavalt lavalikke staarikleite, mida kujutaks pingutuseta ette mõne popartisti seljas esinemiskostüümina.

Piret Ilves oli taas minimalistlikust puudri- ja suhkrutoonide varasalvest välja võlunud uue ja helge tahu: kahvatusinise ja valge kõrval üllatas mahe koorekohv, värskenduseks sekka veel sidrunkollast pehmust, lavale jõudsid äratuntava käekirjaga lihtsad puhtad vormid. Siluett oli sirgete lõigete poolest tuntud autori jaoks väga taljes. Signatuurtehnikate fännid leiavad oma lemmikud ka äsjanähtud kollektsioonist:  villast lipsukesed, pehmed karvased jakid ja unenäolised pastellid olid kõik esindatud.

Taavi Turk, Saaremaalt otse Eesti moetaeva tippu kihutanud noor moelooja on kindlasti üks oma põlvkonna märgilise tähendusega talentidest. Tema etendustelt osatakse juba oodata radikaalset vaatemängu, kuid noore moetähe suurim trump on tema veenvus ja ausus. Ka hulljulgeim moe- ja meigieksperiment ja muusikaline huligaansus ei mõju tähelepanu-maia tühise trikitamisena, vaid on sügavalt tunnetatud osa tema süngest fantaasiamaailmast. Turki uus kollektsioon Silentium tegelebki autori sõnul sellega, mis on peidus inimhinge pimedamates soppides.

Ivo Nikkolo – since 1994 juubelietendus oli kindlasti päeva nael. Mastaapne ja mõjus tervik, kus kõik detailid efektsest lavastusest ja Inga Vatski suurepärasest DJ-setist kuni viimase mantlipalistuseni teenisid ühtset stiilitervikut. Disainerit töös oli näha Eve Hansoni, Britta Laumetsa ja vanameister Ivo Nikkolo värvikat isikupära, uljaid vormiuuendusi, tehnoloogilisi trikke ja valitud värvikärgatusi, kuid kõike sidus ühtne stiilikeel. Tuua lavale pikk etendus, mida saal jälgib püsiva põnevusega, lausa hinge kinni pidades on suurt aplausi väärt saavutus.

VAATA GALERIID!
Fotod: Jelena Rudi

Ei ole valitud galeriisse või galerii kustutatud.

Head Uudised GoodNews