1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Tallinn Fashion Weekil astuvad üles tunnustatud Peterburi disainerid!
Tallinn Fashion Weekil astuvad üles tunnustatud Peterburi disainerid!

Tallinn Fashion Weekil astuvad üles tunnustatud Peterburi disainerid!

Tallinn Fashion Week ei piirdu sel korral vaid kodumaise moedisainiga, neljapäeva õhtul saab näha ka Peterburi kahe tuntuma moedisaineri, Lilia Kisselenko ja Leonid Alexeejevi loomingut.

Kui Lilia Kisselenko on juba aastaid Peterburi moe sünonüümiks, olles nii riiklikult kui ajakirja Vogue poolt tunnustatud moekunstnik, siis Leonid Aleksejev on noorem, ent samuti väga mõjus ja äramärkimist leidnud disainer. Nende mõlema juured on minimalismis ning see peaks nende loomingu meie põhjamaise maitsega publikule veelgi omasemaks muutma.

Lilia Kisselenko on lõpetanud Moskva Tehnikainstituudi ja pärast seda töötanud Leningradis mustreid disainides. Tallinnaga on tal eriline side – 1991. aastal tuli just siin, tollaste Tallinna Moepäevade raames välja tema esimene autorikollektsioon. Lilia Kisselenko nimeline kaubamärk asutati aastal 1998 ja juba aastal 2000 valis Vogue ta Aasta disaineriks. Alates 2004. aastast disainib Lilia Kisselenko ka ehteid Jaapani firmale Beoluna, ehtedisaini eest on ta pälvinud Heringsdorfis Balti Moeauhinna.

Leonid Alexeev on õppinud mitmel pool Euroopas ja aastal 2007 lõpetanud Londoni Saint-Martinsi kunsti- ja disainikolledži. 2009. aastal pälvis ta ajakirja GQ aasta disaineri auhinna. Aastas tuleb temanimeliselt kaubamärgilt välja neli kollektsiooni, mida esitletakse vaid kõige kaasaegsematel ja olulistel moesündmustel.

Käekirjalt on ta geniaalne dekonstruktor, kes lammutab tuntud kontseptsioone algosadeks ning paneb need siis taas alati uutmoodi kokku, olles niiviisi äärmiselt põnev ja oodatud, omanäoline disainer. Tema loomingus on aristokraatlikku puhtust ja väljapeetust, paras annus irooniat ja põnevaid vastuolusid kasutatavate materjalide vahel.

Lilia Kisselenko ja Leonid Alexeejevi moeetendus toimub Tallinn Fashion Weeki raames 24. oktoobril algusega kell 19, Salme kultuurikeskuses.

Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews