1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Tallinnas tutvustatakse Taani maitseid ja disaini
Tallinnas tutvustatakse Taani maitseid ja disaini

Tallinnas tutvustatakse Taani maitseid ja disaini

Watch/Wear kollektsioon
Watch/Wear kollektsioon

Täna kell 18 toimub Solarise keskuses esmakordselt Taani ettevõtjate väljapanek, kus antakse ülevaade hinnatud Skandinaavia disainist ning maitsetest.

Taani-Eesti Kaubanduskoja nõukogu esimehe Marco Iovino sõnul on riikidevaheline kaubandus ja eestlaste huvi Taani kaubamärkide vastu aasta-aastalt aina kasvanud. “2015. aastal eksporditi erinevaid tooteid ja teenuseid ligi 335 miljonit euro eest ja impordimahuks kujunes 235 miljonit eurot, mida on 5-7 protsenti rohkem, kui eelneval aastal,” märkis Iovino ning lisas, et ka käesolevaks aastaks oodatakse müügimahtude kasvu.

Üritusel osaleva Taanist pärit lagritsapoe juhataja Manuela Keldi sõnul on eestlaste huvi Põhjamaise toidukultuuri vastu üllatavalt suur. “Otsitakse uusi ja põnevaid maitseid ning just neid me täna oma väljapanekul tutvustamegi,” lausus Kelt ning lisas, et näiteks valentinipäevaks on spetsiaalselt müügile saabunud mustasõstra ja vaarika-tšillimaitselised gurmeelagritsad.

Tallinnas tutvustatakse Taani maitseid ja disaini-2
Watch/Wear kollektsioon

Solarise keskuse arendusjuhi Rauno Miljandi sõnul osalevad väljapanekul lisaks lagritsapoele paari aastaga Eestis jõudsalt laienenud Taani sisustus- ja hobikaupade kauplus Tiger ning brändikauplus Watch/Wear, mille valikust leiab Eesti kliimasse sobivaid funktsionaalseid vihmamantleid ning kotte.

“Need ettevõtted on lühikese ajaga Eestis endale arvestatava hulga poolehoidjaid leidnud,” märkis Miljand ning lisas, et tänu sarnasele ärikultuurile ja maitse-eelistustele tasub ka Eesti ettevõtetel senisest enam Taani turgudele laienemisele mõelda. Selleks korraldatakse tänavu maikuus ka Eesti nädal Taanis, mille kohta lisainfot saab Taani-Eesti Kaubanduskojalt.

Head Uudised GoodNews