1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Tänavune ERKI Moeshow toimub Noblessner Shipyardis
Tänavune ERKI Moeshow toimub Noblessner Shipyardis

Tänavune ERKI Moeshow toimub Noblessner Shipyardis

Foto: Tõnu Tunnel

Mida eeldab ühe suurejoonelise sündmuse korraldamine? Eks ikka suuri samme ja julgeid otsuseid! Seetõttu on käesoleva aasta ERKI Moeshow korraldusmeeskond otsutanud legendaarse moeetenduse viia üle uude toimumispaika – Noblessner Shipyardi.

ERKI Moeshow on tuntud ekstravagantse ja julgeid lahendusi pakkuva moedemonstratsioonina – seda nii kollektsioonide kui korralduslike lahenduste poolest. Selleks, et suursündmus publikuni just sellisena jõuaks, ei tohi kahelda teinekord ka viimasel minutil suuri muutusi läbi viia. Nii jääb tänavune ERKI Moeshow küll Noblessneri sadamalinnakusse, kuid sündmus viiakse üle Noblessner Shipyardi angaari.

Selleaastane asukohavahetus ei ole aga midagi harukordset. Ka varasemalt ERKI Moeshow ajaloos on sarnane muudatus enne toimumiskuupäeva ette tulnud. Ühe peakorraldaja Karin Kiigemägi sõnul on käesoleva aasta moeshow kontseptsiooni edasi arendatud, mis on tema sõnul muudatuse peamine põhjus. „Väga suur tähtsus on asukoha tingimustel, mis toetaks nii üliõpilaste ideid kui ka toetajate soove kõige paremini. Koostöö HALL-iga oli põnev, kuid nagu loova tööga ikka – uued ideed ja ootamatused on osa protsessist. Värsked lennukad mõtted nõudsid sel korral uusi ruume, mis lubaksid neid veelgi kõrgetasemelisemalt teostada,“ põhjendas Kiigemägi.

Noblessner Shipyard ehitati juba 1965. aastal ning kuni käesoleva aasta aprilli alguseni keevitati siin veel ookeanidel kasutatavaid kalasööda kõrgtehnoloogilisi pargaseid. Hoone ümbersünd kultuurimajaks on olnud niisama järsk kui suurejooneline ja ERKI Moeshow on ideaalne täiendus Noblessneris seni toimunud silmapaistvatele kultuuriüritustele.

Noblessner Arenduse juhatuse liikme Ivar Piirsalu sõnul on tal väga hea meel, et legendaarne ERKI Moeshow taaskord Noblessneris toimub. „Meie uus „kultuurikeskus“ Noblessner Shipyard oma erilise ruumi ja atmosfääriga sobib selleks suurepäraselt. Veel paari kuu eest oli see hoone avalikkusele suletud ning siin ehitati suuri laevu. Noblessneri kultuurisündmuste taustal on ERKI Moeshow – väga heal tasemel, julge ja fantaasiaküllane moepidu – siia alati oodatud,“ sõnas ta.

ERKI Moeshow 2018 pileteid on võimalik soetada ERKI kodulehelt, kus kiiremad leiavad pääsme veel vaid 10€ eest. Seejärel, kuni 25. maini, on piletid saadaval hinnaga 15€. Toimumispäeval ja toimumiskohas tuleb pileti eest välja käia 20€. Lisaks saab soetada toetajapileti hinnaga 45€, mis sisaldab endas eelisjärjekorras sissepääsu ja tervitusjooki. Shipyardis toimuva ERKI afterparty pileteid on võimalik soetada ürituse päeval kohapealt.

Head Uudised GoodNews