1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Tanel Veenre vallutab oma ehetedega Ameerikat
Tanel Veenre vallutab oma ehetedega Ameerikat

Tanel Veenre vallutab oma ehetedega Ameerikat

tanel-veenre-tahe-kaelaehted_voolitud-puit-3Tanel Veenre avas 22. oktoobril mainekas USA ehtegaleriis Ornamentum (Hudson, New York) isiknäituse The Will / The Name of the Rose. Tallinna Kunstihoone galeriis varasügisel esitletud seeriad mõtisklevad õhtumaise kultuuri, religiooni ja inimese kohalolu üle. Mitmed näituse tööd on jõudnud juba avalikesse ja erakogudesse üle maailma, sh Šveitsi Rahvusmuuseumisse (Alice and Louis Koch Collection). Novembri lõpus ootab ees Miami.

Läti kriitik Una Meistere on seeriast Roosi Nimi kirjutanud (Arterritory 25.08.2016): „Selles, et ühte raamatut saab tegelikkuses ka „kanda“ – muidugi, kui kellelgi on selline kavatsus – , on midagi metafüüsilist…/…./ Veenre raamatehted loovad tõeliselt vahetu dialoogi läbi vormi ja aimatava sisu, mis peitub luust ja puidust voolitud tühjades lehekülgedes.“

naituse-vaated-ornamentum-2016-okt-5

USA kriitik Erinn M Cox on kirjutanud seeriast Tahe (www.louiseandmaurice.com 07.10.2016): „Voogavad massiivsest puidust ja luust lained murravad end vaikselt lahti seintelt ja nurkadest, sisenemaks minu isiklikku ruumi. Nad puudutavad mind õrnalt küünarnukist, sosistavad mulle kõrva või mu pilk haarab neid just sel hetkel, kui nad on minu vaateväljast põgenemas. Need vormid, mida Veenre ise nimetab volangideks, vabastavad end tähendusest selle hetkeni, mil nad transformeeruvad millekski imeliseks: maagilisteks objektideks, mis eksisteerivad minust sõltumatult, minu pärast ja minust väljaspool.

Tanel Veenre värsked seeriad lähevad novembri lõpus koos galeriiga edasi maailma ühele mõjukamale disainimessile Design Miami. Ornamentum on ainuke kaasaegse ehte galerii, mis on kvalifitseerunud Design Miami 2016 valikusse.

Head Uudised GoodNews