1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Tööriiete disainikonkursi võitis tudeng Taani disainikoolist
Tööriiete disainikonkursi võitis tudeng Taani disainikoolist

Tööriiete disainikonkursi võitis tudeng Taani disainikoolist

Võidukollektsioon - Jenny Hirvonen
Võidukollektsioon – Jenny Hirvonen

12. veebruaril selgus rahvusvahelise tööriiete disainikonkursi Lindström Award võitja, kelleks on Jenny Hirvonen Taani Koldingi Disainikoolist oma kollektsiooniga “Future Cut”. Hirvoneni kollektsioon valiti lemmikuks ka Kaubamaja töötajate poolt.

Viie finalisti seast žürii poolt enim poolthääli saanud Hirvoneni kollektsiooni hinnati oma kreatiivsete ja julgete elementide poolest. “Kollektsiooni iseloomustab funktsionaalsus, kestus ja mugavus, mis on ka ühe õige tööriide peamised kriteeriumid. Selgelt oli tegemist kõige tugevama kollektsiooniga, kus oli efektselt kasutatud oranže detaile ning oma olemuselt sobitus väga hästi Kaubamaja brändiga,” ütles žürii esimees Heikki Haldre.

Disainikonkursi võitjat Jenny Hirvoneni premeeriti 3000 euroga ning võimalusega sooritada praktika Lindströmis. Lisaks peaauhinnale premeeris kangatarnija Carrington Isla Vainio (Soome Lahti Instituut) kollektsiooni “Wrapped” parima kangakasutuse eest 1000 euroga ja reisiga Londonisse, külastuse Carringtoni tehasesse ning Londoni moenädalale. Kaubamaja personal valis oma lemmikkollektsiooniks Jenny Hirvoneni kollektsiooni “Future Cut”.

Võidukollektsioon poodiumil
Võidukollektsioon poodiumil

Iga kahe aasta tagant toimuva globaalse disainikonkursi üks eesmärkidest oli tutvustada tudengitele rõiva- ja tekstiilitööstuse jätkusuutlikkuse põhimõtteid, kus muuhulgas olid teemadeks säästev disain, tekstiili jäätmekäitlus ja taaskasutus. Finalistide väljakutse oli luua kollektsioon Kaubamaja personalile.

Tänavuse Lindström Award žürii hulka kuulusid virtuaalse proovikabiini Fits.me kaasasutaja Heikki Haldre, tekstiilikunstnik Reet Aus, Tallinna Kaubamaja teenindus- ja personalidirektor Piret Suitsu, Lindströmi juht Juha Laurio ning Lindströmi asepresident Anna-Kaisa Huttunen. Finalistide hulka kuulusid Ester Soidla (Eesti Kunstiakadeemia), Jenny Hanna Hirvonen (Taani Koldingi Disainikool), Pablo Alejandro Maas (Soome Lahti Ülikool), Riikka Kälkäjä (Soome Lapimaa Ülikool) ja Isla Vainio (Soome Lahti Instituut). Kokku registreerus konkursile ligi 250 rahvusvahelist disainitudengit 22 riigist.

Lindstrom Award 2015
Lindström Award 2015

Lindström Award on iga kahe aasta tagant toimuv tudengitele suunatud globaalne tööriiete disainivõistlus, mis alustas 2002. aastal. Konkursi eesmärk on tõsta teadlikkust kvaliteetse disaini olulisusest ka tööriiete puhul ning tutvustada noortele disaineritele tööriiete kujundamise valdkonda kui ühte võimalikku karjäärivalikut.

Head Uudised GoodNews