1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Tugevad juuksed – seitse soovitust optimaalsete tulemuste saavutamiseks
Tugevad juuksed – seitse soovitust optimaalsete tulemuste saavutamiseks

Tugevad juuksed – seitse soovitust optimaalsete tulemuste saavutamiseks

Igaüks tahab endale läikivaid, tugevaid, lopsakaid ja terveid juukseid. Samas, kuidas ilusaid ja tugevaid juukseid saada? Altpoolt leiad seitse meie parimat soovitust, mille järgimisel saad endale juuksed, mis näevad välja paremad kui iial varem.

Soovitus 1: iludieet

Tervislik toitumine on tervete juuste saamiseks esmatähtis. Proteiinid ja vitamiin B5 on terve peanaha ja tervete juuste seisukohast tohutu tähtsusega. Suurtes kogustes nii vajalikke proteiine leidub munades, pähklites ja juustus. Vitamiini B5 sisaldavad näiteks töötlemata looduslik riis, oad ja täisteratooted. Vitamiinid ja mineraalid tugevdavad juuksejuuri. Pea meeles: kohv stimuleerib juuksejuurte rasutootmist, mis omakorda põhjustab õnnetuseks kõõma teket. Nikotiinil ja alkoholil ei ole tasakaalustatud dieedis kohta. Selle asemel soovitame tarbida puuvilju, kala, linnuliha, rohelisi lehtköögivilju ning piima, soja ja täisteratooteid. Tervislik dieet sisaldab vajalikes kogustes biotiini, tsinki, rauda ja foolhapet.

Soovitus 2: hoia oma juuksed nõtketena!

Palsamid aitavad juukseid siledate ja nõtketena hoida. Töötle hooldusvahendiga eeskätt kulunud ja kuivi juukseotsi.

Soovitus 3: kaitse juukseid kuumuse eest

Väldi juuste kahjustamist kuumusega. Sellest tingitult hoia fööni juukseid kuivatades pidevas liikumises ning ära kasuta selliseid lisatarvikuid, mis tekitavad peent kuuma õhu juga. Madalama temperatuuri valimine vähendab oluliselt juuste struktuuri kahjustamise ohtu. Föönid ja muud soengu tegemise vahendid – näiteks sirgestajad või lokitangid – saavutavad sageli temperatuuri kuni 200 °C. Kahjustatud juustes hakkavad valgud lagunema juba temperatuuril 140 °C. Seega ära unusta juukseid selliste vahenditega soengusse seades kasutada kaitsvat pihustatavat vahendit. See taastab juustes sisalduvate proteiinide struktuuri, parandab juuksekarva pinda ning kaitseb juukseid kahjustuste eest.

Soovitus 4: sobiv juukselõikus teeb imesid

Kas sorgus juuksed on su näole nukraks raamiks? Harilikult on selle probleemi taga vale lõikus. Pane endale kinni aeg osava ja kogemustega juuksuri juurde – sellest on palju abi. Juuksur analüüsib sinu juuste struktuuri ning teab, mis sinu puhul toimib. Sel moel saad mitte üksnes moodsa, vaid ka sobiva lõikuse. Kui see on saavutatud, tuleb uut soengut iga kuue nädala järel lõigata lasta. Ära mingil juhul lase kedagi oma juukseotste kallale habemenoa või nüride kääridega. Lõhenenud juukseotsad ja peanahavigastused on sageli tingitud just sellistest tehnikatest. Niisuguse ’hoolduse’ järel on sageli raske lopsakaid juukseid taastada.

Soovitus 5: hea juuksehari on kohustuslik tööriist

Parimad juukseharjad on valmistatud naturaalsetest (sea)harjastest või segamaterjalist. Sellised harjad libisevad probleemideta läbi juuste. Mõistagi toimub see kõige sujuvamalt siis, kui juuksed on vaid kergelt niisked ning pole enam nii tundlikud, nagu märjad juuksed. Hästi disainitud hari eemaldab juustest ka mustuseosakesed ning soenguvahendite jäägid, jaotades rasu ühtlaselt juuste juurtest kuni otsteni.

Soovitus 6: käed eemale peanahast

Rasuste juustega naised peaksid oma juukseid võimalikult vähe puudutama, vältimaks rasu kogunemist sõrmedele ja seejärel juukseotsteni viimist.

Soovitus 7: võlunippide laegas

Sinu juuksed mõjuvad paksematena, kui värvid need tooni võrra tumedamaks. Juuste triibutamine on samuti hea variant, kuna annab juustele pisut karedust ning hõlbustab seega nende seadmist. Õhukeste juuste jaoks on meil üks salajane nipp: kasuta volüümi andvaid šampoone, mis aitavad juuste struktuuri suurendada. Juhul, kui sul on rasused juuksed, kasuta üksnes pehmetoimelisi lastešampoone.

Allikas: Schwarzkopf

Head Uudised GoodNews