1. Avaleht
  2. Disainer nähtavaks
  3. Wallpaper*’i 2015 disainiauhind läks Axor’ile
Wallpaper*’i 2015 disainiauhind läks Axor’ile

Wallpaper*’i 2015 disainiauhind läks Axor’ile

Axor_Starck_V_GroupJuhtiv sanitaartehnika tootja Hansgrohe SE kaubamärk Axor pälvis ühe ihaldatuima rahvusvahelise disaini- ja elustiiliajakirjanduse auhinna – Wallpaper*’i 2015. aasta disainiauhinna. Tegemist on juba kolmanda Axorile omistatud Wallpaper*i auhinnaga, tänavu tõsteti esile valamusegisti Axor Starck V ning seda parima majapidamistoote kujunduse kategoorias.

„Wallpaper*’i disainiauhind on meie jaoks suur au. See kinnitab nii meie innovaatilist tugevust kui ka meie disaini kvaliteeti,” ütles Axori juht Philippe Grohe. „Minu isa ettekujutus, et vee saab keerise abil esiplaanile tuua, oli Axor Starck V loomisel lähtepunktiks. Leidsime oma kauaaegses sõbras, Philippe Starckis, ideaalse disainipartneri, kes aitas luua veekeerise ümber sobiva vormi. Axor Starck V on tehnilise oskusteabe ja üle saja aasta pikkuse veega tegelemise kogemuse tulemus,” lausus Philippe Grohe.

Axor Starck VEnam kui 20 aastat on Axori uuenduste tuumaks olnud inimese suhestumine vee ja ruumiga. Axor Starck V on selle põhimõtte üks kõige silmapaistvamaid tõlgendusi: see segisti loob veekeerise ilu ja dünaamikaga silla valamus voolava vee funktsionaalsete ja emotsionaalsete tahkude vahele, muutes igapäevaselt tarbitava vee väärtuslikuks ressursiks. Axor Starck V segistil on ka rahustav mõju – soovi korral saab veekeerise ka välja lülitada.

Axor Starck V puhul paistavad silma selle rohked uuendused, mis üheskoos määratlevad täiesti uue valamusegistite kategooria. Näiteks on segisti valmistatud orgaanilisest materjalist – kristallklaasist, mis on jätkusuutlik ja vastupidav. Vooluhulgaga 4 l/min võimaldab Axor Starck V vett kokku hoida, ilma et kasutaja kogemust ohverdataks. Avatud, pööratav ja eemaldatav klaasist jooksutoru muudab segisti kasutamise veelgi mugavamaks: seda on hõlbus valamule paigaldada ja lihtne nõudepesumasinas pesta.

Wallpaper* on üks tuntuimaid rahvusvahelisi disaini- ja elustiiliajakirju, mis on suunatud loovale Axor_Starck_V_SingleLever_Chrome_Waterpublikule, kes oskab heast disainist lugu pidada. Ajakiri kajastab uusimaid suundi arhitektuuris, sisekujunduses, reisimises ja moes. Wallpaper*’i disainiauhinnad kuuluvad tähtsaimate ajakirjandusväljaannete poolt jagatavate disainiala auhindade hulka. Auhindu annab igal aastal välja valitud kohtunike kogu, mis koosneb arhitektuuri-, disaini- ja moemaailma koorekihist. Kaubamärgid ise ei saa end auhinna kandidaatideks esitada – keegi teine peab nad nominendiks esitama. Peale Axori kuulusid selle aasta Wallpaper*’i disainiauhindade võitjate hulka ka selline tootemark nagu Dior by Raf Simmons (parim naistemoe kollektsioon) ja rahvusvaheline tootedisainer Patricia Urquiola (aasta disainer).

Head Uudised GoodNews