1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Wild&MILD: Rüütellik NARTSISS või ennast imetlev nartsissism!?
Wild&MILD: Rüütellik NARTSISS või ennast imetlev nartsissism!?

Wild&MILD: Rüütellik NARTSISS või ennast imetlev nartsissism!?

Nii sõnaga nartsiss kui lille endaga seostatakse üsna tihti enesearmastuse ja –imetlemisega seotud legendi. Legend pärineb Vana-Kreeka mütoloogiast, mis räägib ilusast, kuid upsakast noormehest Narkissosest. Talle oli ennustatud oma peegelpildi nägemise läbi elupäevade lõppemist. Narkissos oli imeilus noor mees, kellele tüdrukud, kes teda nägid, koheselt kuuluda ihkasid. Vana legendi järgi oma ilu üle liialt uhke olev noormees tõukas endast eemale kõik, kes temasse armunud olid. Kättemaksujumalanna nägi seda ning meelitas noore mehe tiigi äärde, kus ennast kauniks pidav mees enese peegelpilti armus ning ei suutnud sealt enam lahkuda ja lõpuks suri.

Narkissost otsima tulnud kaaslased leidsid noore härrase kõrvalt kauni kollase lille – nartsissi.

Legendid on oma olemuselt alati salapärased, mõistatuslikud ning nendesse süvenedes leiame aina uusi ja huvitavaid varjundeid ja tõlgendusi – nii on ka meie tänast peakangelast nartsissi varjutamas salapäraloor ja teisalt vastandlikkus.

Et eelnevat legendi võib pidada küll õpetlikuks aga ka negatiivseks, siis tegelikkuses ümbritsevad nartsissi ka positiivsed uskumused. Näiteks peeti Araabias nartsissi õisi armurohuks. Hiinas feng shui järgi toovad seal uusaastapäevaks õitsema ajastatud nartsissid õnne järgmiseks kaheteistkümneks kuuks.

Tänapäeval kannab nartsiss endas ühest vähestest lilledest rüütellikkuse sõnumit, kõneleb suurest austusest, usust ja aususest. Lisaks saadab nartsissikujutis välja teate andeksandmise, taassünni ja uue alguse kohta.

Kui su lemmiklill on nartsiss ja oled kaunistanud oma küüned nartsissist inspireeritud disainiga, kannad endaga kaasas nartsissi salakeeles austust ja ausust ning annad vaikivas salakeeles välja sõnumi, et oled truu sõber ja armastaja. Annad ka teada, et oled päikeseline ning helde inimene, kes vahel oma kurbust naeratuse varju peidab. Nartsissi armastajana sinu hea loomus ja oskus püsida keerulises olukorras vaprana – võidab sulle toetust ja imetlust.

Need väärikad omadused on kindlasti väärt rõhutamist – kutsumegi sind nüüd koos Wild&MILD’iga lillede salakeeles rääkima ja pidama oma elus oluliseks ka pisidetaile. Kõik suured teod saavad alguse väikesest – seda nii sisemise kui ka välimise ilu puhul. Armastad rüütellikust, ausust ja austust – kasuta küüntel nartsissist inspireeritud küünedisaini.

Head Uudised GoodNews