1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. WOW STUDIO! Ka võistlustele minek vajab erilist ettevalmistust
WOW STUDIO! Ka võistlustele minek vajab erilist ettevalmistust

WOW STUDIO! Ka võistlustele minek vajab erilist ettevalmistust

kristina-toomeIlumaailmas on aina enam populaarust kogumas võistlused, kus võtta mõõtu teiste ilutegijatega ning samas panna proovile ka iseennast. Erinevaid iluteemalisi koolitusi on palju, kuid vähem võib märgata koolitusi, mis on suunatud võistlusteks ettevalmistumisele. Sellised koolitused on aga vajalikud tehnikule, kes läheb võistlustele esmakordselt ja seda just seetõttu, et saada teada vajalikud kriteeriumid, näpunäited ning lahti närvist.

WoW Studio omanik ning ripsmetehnik Kristina Toome on võtnud osa mitmetest ripsmevõistlustest, ka neist, mis on ületanud riigipiire ning toonud meie riigile väga häid kohti. Nüüd soovib tema oma meeskonnaga pakkuda teistele tehnikutele tuge just võistluseks ettevalmistava koolitusega, mis on toimumas 9. oktoobril.

Mida kujutab endast võistluseelne koolitus?

Esimest korda võistlema minnes ollakse tavaliselt väga roheline ja ei ole ettekujutust sellest, mis täpselt juhtuma hakkab ning mida kohtunikud täpselt nõuavad. Just sellepärast tahan aidata tehnikuid, kes soovivad ennast proovile panna, et nad oskaksid eesolevateks võistlusteks võimalikult hästi valmistuda.

Millistest nüanssidest see koolitus koosneb?

Hetkel võtsime ette just ripsmete paigaldusvõistlusteks valmistumise, kuna sellel alal on ka minul endal koolitajana kõige rohkem kogemust. Me võtame läbi tavalise volüümripsmete ning klassikaliste ripsmete koolituse materjalid, näiteks modelleeringud, näitame millised peavad täpselt tööd välja nägema ning anname ka juhiseid, milliseid modelleeringuid kohtunikud kõige rohkem näha soovivad, millised on seejuures kõige tähtsamad kriteeriumid. Peale näpunäidete laseme kõigil tehnikutel asjad ka praktiliselt läbi teha.

Kas võistluseelne koolitus on levinud ning miks peaks tehnik enne võistlusi taolisest koolitusest osa võtma?

Alati enne suuremaid võistlusi on küll koolitused, millest osavõtmine on osalejale vabalt valitav, kuid sellisel viisil võistluseks ettevalmistav koolitus ei ole eriti levinud. Need koolitused on head selleks, et viimasel hetkel veel mõnd head taktikat juurde saada. Meie võtame ette koolituse, millel võtame otseselt arvesse varsti Ilumessi raames toimuva ripsmetevõistluse normi ning aitame selle järgi õpilasi suunata. Antud koolitused on tehnikule vajalikud just seetõttu, et see vähendab õpilase närvipinget, jagab näpunäiteid ning samuti räägitakse sellest, kuidas tööd endale võimalikult mugavaks teha, sest võistlustel puudub enda mugav töökeskkond, millega tihti ei arvestata. Kuigi antud koolitus on küll Ilumessi võistluste suunitlusega, aga kindlasti on see ka hea valmistus ükskõik, milliseks eelolevaks võistluseks.

img_2342

Miks üks tehnik ja koolitaja soovib teisi võistlusteks valmis koolitada, mis on see missioon?

Kui mina aastaid tagasi sel alal alustasin, siis ei olnud eriti palju koolitusi pakkuda ning samuti ei olnud tugevaid koolitajaid. Võtsin sihiks omal käel õppida ning väärt informatsiooni koguda ja minu arust on väga hea seda nüüd ka teistele jagada. Ma tunnen ennast selles hästi ja mulle meeldib inimestele toeks olla ning ma arvan, et me peaksime kõik üksteist natukene rohkem toetama. Loomulikult olen väga uhke ja rõõmus enda õpilaste üle, kui näen või kuulen, et neil on mõnel võistlusel väga hästi läinud.

Head Uudised GoodNews