1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Antoniuse moeetendus toob kokku professionaalsed Tartu moeloojad
Antoniuse moeetendus toob kokku professionaalsed Tartu moeloojad

Antoniuse moeetendus toob kokku professionaalsed Tartu moeloojad

7. juuni õhtul toimub Tartus Antoniuse õues (Lutsu 3/5) moeetendus „Kapist välja“, kus esmakordselt saavad kokku professionaalsed Tartu moeloojad, kes suurejoonelises etenduses esitlevad põnevaid moemänge. “Kapist välja” on selle aasta üheks Tartu suurimaks moesündmuseks, kus tuleb esitlusele üle 20 kollektsiooni.

Esitlusele tulevad moerõivaste ja aksessuaaride kollektsioonid Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengitelt ja vilistlastelt ning Antoniuse õues tegutsevatelt kunstnikelt. Külalisena esitlevad oma kollektsioone Xenia Joost ja Kalle HT ning Tartu moesõprade lemmikpoed Disainimaja ja Vintage Kompvek. Põneva lavastuse on loonud Triinu Pungits ja Marianne Kütt. Etenduse muusikaliseks taustaks mängib live bänd Wrupk Urei.

Etenduse pealkiri “Kapist välja” juhib korraldajate sõnul tähelepanu sellele, et Tartu mood, mida ei ole seni sellisel kujul ja mahus esitletud, annab enda olemasolust teada ehk „astub kapist välja“ ning et Tartu moemaailmas on palju huvitavaid tegijaid, keda tasub esitleda.

Etenduse lavastaja Triinu Pungitsa s õnul on Antoniuse moeetendusel palju kvaliteetseid autoritehnikas valminud rõivaid, mis sobivad suurepäraselt nii moelavadele kui ka kandmiseks. „Kollektsioonide läbivaks jooneks on mõõdukus ja teadlikkus, isegi hullused on korrektselt vormistatud ja kannavad kindlat sõnumit.“

Moeetendusele on oodatud kõik, kes tunnevad huvi moe vastu ja ei karda moemänge, mida laval esitlema hakatakse. Uksed avatakse kell 21.30 ja etendus algab kell 22.30.

Head Uudised GoodNews